Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs.

woensdag 25 april 2018

Rijksuniversiteit Groningen: Armin Vorsselman over Besluit mijnbouwschade: 'Vraag of ruimhartigheid ook echt wordt wa...

Armin Vorsselman over Besluit mijnbouwschade: 'Vraag of ruimhartigheid ook echt wordt waargemaakt'

Steeds maar weer beeft de aarde in Groningen. Mr. sprak drie advocaten die zich bezighouden met de juridische aspecten van de aardbevingsproblematiek. Wat voor zaken krijgen zij voorgelegd en welke rechtsgebieden komen daarbij aan bod? Armin Vorsellman, tevens Participant Gronings Centrum voor Aansprakelijkheid en Schade, organisator Gronings Letselschadecongres en(gast)docent Letselschade en Beroepsziekten aan de RUG, is één van hen.

Lees verder

Herman Bröring: 'Verdwijnende Arbiters Bodembeweging hebben goed werk geleverd'

Het is wrang. De Arbiters Bodembeweging verdwijnen van het toneel. Toch blijkt uit een evaluatie van de Rijksuniversiteit Groningen dat ze prima werk hebben geleverd. 'Mensen zijn redelijk tevreden over hun inmenging. Het systeem met arbiters heeft naar behoren gefunctioneerd', concludeert de Groningse hoogleraar bestuursrecht Herman Bröring op RTV Noord.

Lees verder

Revolutie in de sterrenkunde door nieuwe metingen

homepagenews, research, astronomy, astronomie, FSE, NOVA, corporate, etc.

Lees verder

Lagere leesvaardigheid onder mensen met financiële problemen | Onderzoek van Martijn Keizer in het NOS Journaal

Lagere leesvaardigheid komt veel vaker voor bij mensen met financiële problemen. Uit onderzoek van Martijn Keizer van de Rijksuniversiteit Groningen in samenwerking met Syncasso Gerechtsdeurwaarders, Kredietbank Nederland en Stichting Lezen & Schrijven blijkt dat de helft van de mensen die kampen met financiële problemen waarschijnlijk ook moeite hebben met lezen. Maar liefst 50,3% van de deelnemers aan het onderzoek – klanten van Kredietbank Nederland en Syncasso Gerechtsdeurwaarders – kreeg de 'indicatie laaggeletterdheid', terwijl in heel Nederland 18% van de populatie laaggeletterd is. Dat betekent dat ze niet volwaardig kunnen deelnemen aan de samenleving, omdat zij onder het door de overheid gestelde taalniveau scoren.

Lees verder