Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs.

donderdag 12 april 2018

PO Raad: Geld voor vakbonden en arbeidsmarktplatform zit vanaf 2018 in lumpsum

Geld voor vakbonden en arbeidsmarktplatform zit vanaf 2018 in lumpsum
Het geld voor de arbeidsmarktmiddelen voor het primair onderwijs en voor de vakbondsfaciliteiten (Govak-middelen) is sinds dit jaar toegevoegd aan de lumpsum. Schoolbesturen zijn verplicht om dit geld af te dragen en hebben daarvoor een factuur ontvangen van de financiƫle dienstverlener APG.
Lees verder

Interview Rinda den Besten en Anko van Hoepen: ,,Als schoolbestuurder ben je juist nu aan zet''
Wat houdt ruimte bieden aan schoolteams eigenlijk in? En wat betekent dit voor je rol en verantwoordelijkheid als schoolbestuurder? Welke consequenties heeft dit voor de nieuwe cao? In dit interview gaan voorzitter Rinda den Besten en vicevoorzitter Anko van Hoepen hier verder op in.
Lees verder

Meer dan 2400 scholen doen mee aan Buitenlesdag
Op zo'n 2400 scholen in heel Nederland wordt vandaag weer buiten les gegeven. Dankzij de actie van Jantje Beton en IVN Natuureducatie konden scholen inspiratie opdoen uit het Buitenlesboek dat speciaal voor deze actie werd gemaakt. PO-Raad voorzitter Rinda den Besten was te gast bij de...
Lees verder