Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs.

dinsdag 17 april 2018

Orkaan Irma als leerzame casus

Chinees is hot | Geen do's en don'ts per land | Verblijfsvergunning studie goedkoper
online lezen
  |  news in English  |  unsubscribe
 
ep nuffic
 
 
Nieuwsbrief
dinsdag
 17 april 2018
Internationalisering en veiligheid op 25ste Cospa-dag
Orkaan Irma als leerzame casus
Wat kan en moet je doen als een ramp zich voltrekt in het buitenland en een aantal studenten van jouw instelling verblijven daar? Aan de hand van orkaan Irma op Sint-Maarten gaf Marius Bremmer van de Hanzehogeschool op de Cospa-dag een workshop. “De eerste dagen was er geen enkel contact mogelijk”. (Fotocredit: ANP/Arie Kievit)
Lees meer
 
Nuffic bewaakt kwaliteit eindexamens
Chinees in voortgezet onderwijs is hot
Dit voorjaar doen 170 vwo-leerlingen eindexamen Chinees. In 2011 waren dat er nog 20. Jessica Paardekooper van Nuffic en docent Chinees verwacht dat het er volgend jaar nog veel meer zullen zijn. “Met Chinees onderscheid je je als leerling”.
Lees meer
 
Nuffic biedt training Interculturele communicatie aan
‘Geen do’s en don’ts per land’
De omgang met buitenlandse studenten en onderzoekers verloopt soms anders dan verwacht. Door verschillende manieren van doen en denken kunnen misverstanden ontstaan. Nuffic organiseert op 26 april een training Interculturele communicatie. Laatste kans: schrijf je nu in!   
Lees meer
 
Kloof tegengaan door passende vorm van internationalisering
Nuffic bondgenoot van Gelijke Kansen Alliantie
Aandacht voor kansenongelijkheid blijft nodig, zo blijkt uit  het jaarverslag ‘De Staat van het Onderwijs 2018’. De Gelijke Kansen Alliantie werkt aan dit thema en ziet Nuffic daarbij als bondgenoot.
Lees meer
 
Conceptvisie Engels/Moderne vreemde talen
‘Maak Engels in basisonderwijs minder vrijblijvend’
Duidelijke eindtermen en een stevige plek voor het vak Engels in het basisonderwijs. Dat vindt de ontwikkelgroep Engels/Moderne vreemde talen belangrijk, blijkt uit de conceptvisie. Basisschooldirecteur Dennis de Kruif legt uit waarom.Feedback geven op de conceptvisie kan tot 25 april.  
Lees meer
 
Kabinet verlaagt leges
Verblijfsvergunning internationale student goedkoper
De leges voor een aantal verblijfsvergunningen waaronder studie, stage en zoekjaar worden per 3 mei aanzienlijk verlaagd. Ook wordt het goedkoper voor bedrijven om kennismigranten aan te nemen. Dat heeft het kabinet besloten.
Lees meer
 
Beste speech in het Engels
Winnaars Junior Speaking Contest 2018 bekend
16 leerlingen uit de onderbouw van het tweetalig voortgezet onderwijs streden op 10 april 2018 voor de 15e keer om de titel wie de beste speech in het Engels kon voordragen.Winnaars zijn Allegressa Kidimbu (m) en Simon van Gelder (l). De publieksprijs ging naar Tim Stoelinga (r).. 
Lees meer
 
 
Nuffic Academy
 
6 juni 2018 |  In de buurt van of bij een van de deelnemende scholen
Omgaan met culturele diversiteit in de klas (po)
 
12 september 2018  | Nuffic, Den Haag
Omgaan met culturele diversiteit in de klas (vo)
 
Agenda (NL)
Calendar (EN)
Nuffic Academy
Vacatures
 
 
 
ep nuffic
Contact
Website
Aanmelden
Afmelden
Doorsturen
Gegevens wijzigen
Disclaimer
Copyright