Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs.

maandag 16 april 2018

LKCA: Stijging vacatures in culturele sector

Stijging vacatures in culturele sector
De werkgelegenheid in de culturele sector trekt iets aan. Er waren in 2017 vijfduizend culturele online vacatures, 10% meer dan in 2016. Dat blijkt uit onderzoek van bureau Lahaut, aan de hand van vacaturesite Jobfeed.
Lees verder

Derde ronde Impuls Muziekonderwijs langer open
De derde aanvraagronde voor de Impuls muziekonderwijs is verlengd tot en met uiterlijk 29 juni. Dit omdat vanuit het ministerie van OCW 5 miljoen extra financiƫle middelen beschikbaar is gesteld.
Lees verder

Rijksmuseum Junior Fellowship 2018 uitgereikt
Met hun onderzoek naar de vraag of de middeleeuwen zo donker waren als ze ons worden voorgesteld, hebben twee Rotterdamse vwo-scholieren het Rijksmuseum Fellowship 2018 gewonnen. Aan de prijs voor het beste profielwerkstuk is een studiebeurs van 1500 euro verbonden.
Lees verder

Resultaten CLOCK - certificering voor autodidacte kunstprofessionals
Wat is het belang van CLOCK, het certificeringstraject voor autodidacte kunstenaars? En wat vinden de autodidacte kunstenaars er zelf van?
Lees verder

Eerste tussenopbrengsten Curriculum.nu bekend
De eerste ontwikkelsessie van team Kunst en Cultuur heeft een conceptvisie op het leergebied opgeleverd. Ook hebben de leden meerdere consultatievragen geformuleerd die onder andere terugkomen in de regiobijeenkomsten die wij samen met Kunsten '92, FCP en lokale partners organiseren.
Lees verder

Muzieklessen in beeld
Hoe werken instrumentale muziekdocenten in de praktijk? Wat zijn hun werkwijzen? Met een reeks aan filmpjes brengt LKCA verschillende leeraspecten in beeld. Het zijn voorbeelden ter inspiratie voor eenzelfde of juist een eigen aanpak.
Lees verder