Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs.

donderdag 12 april 2018

LKCA: Nieuwe ontwerpprijs voor aankomende kunstvakdocenten

Nieuwe ontwerpprijs voor aankomende kunstvakdocenten
De kunst van het ontwerpen is een nieuwe prijs voor het meest innovatieve of prikkelende ontwerp van aankomende kunstvakdocenten. In 2018 reiken we deze prijs voor het eerst uit.
Lees verder

Derde ronde Impuls Muziekonderwijs langer open
De derde aanvraagronde voor de Impuls muziekonderwijs is verlengd tot en met uiterlijk 29 juni. Dit omdat vanuit het ministerie van OCW 5 miljoen extra financiƫle middelen beschikbaar is gesteld.
Lees verder

Rijksmuseum Junior Fellowship 2018 uitgereikt
Met hun onderzoek naar de vraag of de middeleeuwen zo donker waren als ze ons worden voorgesteld, hebben twee Rotterdamse vwo-scholieren het Rijksmuseum Fellowship 2018 gewonnen. Aan de prijs voor het beste profielwerkstuk is een studiebeurs van 1500 euro verbonden.
Lees verder

Resultaten CLOCK - certificering voor autodidacte kunstprofessionals
Wat is het belang van CLOCK, het certificeringstraject voor autodidacte kunstenaars? En wat vinden de autodidacte kunstenaars er zelf van?
Lees verder

Cursus erfgoedjuf en –meester start 9 mei
Met de cursus worden erfgoedjuffen en erfgoedmeesters opgeleid, die in staat zijn een brug te slaan tussen cultuuronderwijs en cultureel erfgoed. Ze geven scholen en erfgoedinstellingen inspirerende input, brengen verbindingen tot stand en zorgen ervoor dat erfgoedprojecten een goede basis in de...
Lees verder

Hoe IE-ntelligent ben jij?
Kenniscentrum Immaterieel Erfgoed Nederland (KIEN) heeft een brochure online gezet over wat immaterieel erfgoed is. Wat kunnen we zelf doen om onze levende gebruiken, tradities, vaardigheden en rituelen een duurzame toekomst te geven? Immaterieel erfgoed leeft en is nooit af, aldus KIEN, en moet...
Lees verder