Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs.

zondag 15 april 2018

LKCA: Cultuur Profiel Scholen op studiereis naar Canada

Cultuur Profiel Scholen op studiereis naar Canada
Lees verder

Stichting Special Heroes ontvangt 350.000 euro van Vriendenloterij
Met de toekenning van 350.000 euro, specifiek bedoeld voor het programma Art Heroes, kunnen leerlingen van 50 extra scholen in het (v)so, sbo en praktijkonderwijs kennismaken met kunst en cultuur.
Lees verder

CultuurProfielScholen op studiereis naar Canada
Hoe gaat het er in Canada aan toe op het gebied van creatie, creativiteit, kunst in het onderwijs, gepersonaliseerd leren, eigenaarschap en cultuurprofilering? Met die vraag gaan docenten uit het VCPS-netwerk samen met het NIVO-netwerk (Nuffic) en twee CultuurProfielScholen op onderzoek in Canada.
Lees verder

Raad van Cultuur: 'Meer diversiteit in musea.'
De Raad voor Cultuur slaat alarm over de museumwereld. Door de focus op grote tentoonstellingen en bezoekersaantallen is er te weinig oog voor beheer, behoud en kennisoverdracht. De raad pleit ook voor meer diversiteit. Musea zouden een ontmoetingsplaats moeten worden voor bezoekers van...
Lees verder

Tropenmuseum Junior wint Autismevriendelijkheidsprijs 2018
Het Tropenmuseum Junior is de winnaar van de Autismevriendelijkheidsprijs 2018 in de categorie 'organisatie'. Eind 2017 lanceerde het museum een autismevriendelijke gids voor de kindertentoonstelling ZieZo Marokko. Hierdoor weten bezoekers precies wat ze te wachten staat.
Lees verder

Ook niveau cultuuronderwijs gaat achteruit
De Inspectie van het Onderwijs constateert in haar Staat van het Onderwijs een achteruitgang in het niveau van het Nederlandse onderwijs in de afgelopen 20 jaar op veel gebieden, waaronder cultuuronderwijs.
Lees verder