Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs.

dinsdag 17 april 2018

HAN: Creatieve onderwijsvernieuwers van de lerarenopleiding Geschiedenis en ALPO winnen Comeniusbeurs

Creatieve onderwijsvernieuwers van de lerarenopleiding Geschiedenis en ALPO winnen Comeniusbeurs
Docent-onderzoekers Fedor de Beer en Marloes Hülsken ontvangen ieder € 50.000 van het Nationaal Regieorgaan Onderwijsonderzoek (NRO) om in hun onderwijs een kleinschalige innovatie door te voeren. Vanaf 16 mei zijn zij officieel Comenius Teaching Fellow.
Lees verder

Lisbeth Verharen geeft 9 principes om beter samen te werken
Lees verder

HAN Toetsconferentie: hoge opkomst, breed pallet, groot succes
De 1e HAN Toetsconferentie op 12 april laat vóór aanvang al duidelijk zien dat toetsing geen ondergeschoven kindje meer is in onderwijsland. Met meer dan 270 deelnemers zit het auditorium aan de Laan van Scheut bomvol.
Lees verder

Ethische Adviescommissie HAN bevordert verantwoord onderzoek
De Ethische Adviescommissie Onderzoek van de HAN geeft onderzoekers, begeleiders, docenten en studenten Gezondheid, Gedrag en Maatschappij advies over integer onderzoekgedrag, dat wil zeggen over hoe zij hun onderzoek juridisch en ethisch verantwoord kunnen uitvoeren. Uit het jaarverslag van 2017 blijkt dat de commissie een breed scala aan activiteiten onderneemt om integer onderzoek te bevorderen.
Lees verder