Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs.

dinsdag 17 april 2018

'Geen do’s en don’ts per land'

'Geen do's en don'ts per land'
De omgang met buitenlandse studenten en onderzoekers verloopt soms anders dan verwacht. Door verschillende manieren van doen en denken kunnen misverstanden ontstaan. Nuffic organiseert op 26 april een training Interculturele communicatie, gericht op staf en medewerkers van International Offices.
Lees verder

'Maak Engels in basisonderwijs minder vrijblijvend'
Duidelijke eindtermen en een stevige plek voor het vak Engels in het basisonderwijs. Dat vindt de ontwikkelgroep Engels/Moderne vreemde talen belangrijk, blijkt uit de conceptvisie. Basisschooldirecteur Dennis de Kruif legt uit waarom.
Lees verder

Orkaan Irma als leerzame casus
Wat kan en moet je doen als een ramp zich voltrekt in het buitenland en een aantal studenten van jouw instelling verblijven daar? Aan de hand van orkaan Irma op Sint-Maarten gaf Marius Bremmer van de Hanzehogeschool op de 25ste Cospa-dag op 12 april een workshop. "De eerste dagen was er geen enkel contact mogelijk".
Lees verder