Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs.

vrijdag 6 april 2018

De Buitendienst over gif

En hoe gif ook juist kan helpen!

 

............................................
medicijn Giftige medicijnen
Yannick heeft ondragelijke pijn en heeft snel een pijnstiller nodig. Hij wist nog niet dat er pijnstillers zijn die gemaakt worden van slangengif! Hoe kan het dat het dodelijkste gif van de wereld ook mensen kan helpen? Yannick en Matthijs ontdekken hoe een slang, een kegelslak en veel andere dieren hun gif gebruiken. En hoe wij daar medicijnen van kunnen maken! Nu maar hopen dat zij zelf niet worden gebeten…
pijl Bekijk de aflevering online
............................................
banaan Gaat de banaan er echt aan?
Nienke is gek op bananen, maar dit heerlijke fruit wordt met uitsterven bedreigd! Samen met Kiefer ontdekt ze de herkomst van bananen en hoe schimmels roet in het eten gooien.
pijl Bekijk hier hoe het verder moet de banaan
............................................
Nieuws uit de natuur Nieuws? Over gif uit de natuur!
Een beetje zout op je ei is lekker. Maar eet een bord vol zout leeg en je legt het loodje. En hoe kan het dat wij mensen wel chocolade kunnen eten, maar honden daar doodziek van worden? Wat maakt iets nou giftig? En is de tuinslag de enige slang van Nederland? Ze zochten het allemaal uit bij 'Nieuws? Uit de natuur!'
pijl Kijk hier Nieuws? Uit de natuur!
............................................
worm Hoe ontleed je een regenworm?
Nog nooit eerder vertoond op Nederlandse televisie of op YouTube of in een nieuwsbrief, maar nu, voor het eerst, echt waar: Nienke de la Rive Box ontleedt live een regenworm.
pijl Bekijk hier een regenworm van binnen
 
Twitter Instagram