Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs.

vrijdag 20 april 2018

De Buitendienst onderzoekt gif op je fruit

Want hoe zit het nu met bestrijdingsmiddelen?

 

............................................
Gif Gif op je fruit
De moestuin van Kiefer en Sosha ligt er armzalig bij. Luizen op de tomatenplant en beschimmelde wortels. Hoe kan het dat al het groente en fruit in de supermarkt er wel mooi uitziet? De Buitendienst zoekt voor je uit hoe het zit met bestrijdingsmiddelen.
pijl Bekijk de uitzending hier
............................................
Gamen Gamend leren opereren
Sosha heeft veel hobby's en één is wel heel bijzonder: ze is gek op opereren! Maar dan wel in een game. Kiefer wil zien hoe goed Sosha echt is en stelt haar op de proef. Want als je goed bent in voetbalgames, wil dat niet zeggen dat je ook goed kan voetballen! Heeft Sosha het in zich om een topchirurg te worden? Is zij Holland's Next Topchirurg? En welke high-tech snufjes gebruiken chirurgen om beter te kunnen opereren?
pijl Ontdek het hier!
............................................
kromkommer Een kromme komkommer is goeie kost
Niet alle komkommers worden zo mooi recht als hoe je ze in de supermarkt of bij de groenteboer koopt. Toch zie je daar nooit kromme komkommers liggen. Worden die allemaal weggegooid? Tom en Yannick zoeken het uit.
pijl Ontdek hier alles over de kromkommer
............................................
operatiekamer Hoe ziet de operatiekamer van de toekomst eruit?
Alles verandert natuurlijk supersnel en dus ook de operatiekamer. Vroeger moesten ze een patiënt openmaken om te kunnen kijken wat er aan de hand was en wat ze moesten doen, nu gaat heel veel via een kijkoperatie. Maar hoe ziet de operatiekamer van de toekomst er dan uit?
pijl Tripje naar de toekomst
 
Instagram