Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs.

donderdag 12 april 2018

Chinees officieel eindexamenvak

Chinees examenvak | GNE Awards by Nuffic | IPV-subsidie
online lezen
  |  news in English  |  unsubscribe
 
ep nuffic
 
 
Nieuwsbrief VO
donderdag
 12 april 2018
170 leerlingen deden examen
Chinees officieel eindexamenvak
Sinds dit jaar is Chinees voor het eerst een officieel eindexamenvak voor alle vwo-scholen. Nuffic borgt, als coördinator van het netwerk Chinese Taal en Cultuur, de kwaliteit van de examens. De afgelopen weken hebben 170 leerlingen de examens gedaan. Daar was de nodige aandacht voor. Zo ging het AD op bezoek bij het Montfort College in Rotterdam, De Volkskrant bij het Rijnlands Lyceum in Wassenaar en BNR Nieuwsradio bij de Vincent van Goghschool in Assen.
Bekijk het AD artikel
 
 
IPV-subsidie
Vraag subsidie aan voor een doorlopende leerlijn
“Dankzij de IPV-subsidie is bruggen bouwen met basisscholen in de buurt makkelijker dan ooit. Wij bieden basisschoolleerlingen nu een doorlopende leerlijn aan op het gebied van rekenen, science en uiteraard Engels.” Aldus Trevor K. Lewis, tto-coördinator bij RSG Enkhuizen. Ook samenwerken met een basisschool op het gebied van taal of internationalisering? Vraag dan IPV-subsidie aan! Voor bijvoorbeeld de aansluiting van taalniveau van een vvto-leerling op het voortgezet onderwijs of wereldburgerschap zijn diverse mogelijkheden.
Meer informatie
 
Breng je stem uit op je favoriete essay
8 essays genomineerd voor Young Writers Award
Op 18 april wordt de Young Writers Award uitgereikt aan de leerling die het beste Engelstalige essay heeft geschreven. Er wordt gekozen uit 8 essays die door een vakjury zijn geselecteerd. Nieuwsgierig naar de essays? Bekijk ze op onze site en breng je stem uit op je favoriet voor de Audience Award. Tip: laat je leerlingen de essays lezen! De wedstrijd is onderdeel van de GNE Awards by Nuffic. Tijdens de finale wordt ook de Public Speaking Award uitgereikt.
Lees meer
 
 
nieuwsbrief vernieuwd
Geef je interesses door
Dit is alweer de 2de editie van de nieuwe VO-nieuwsbrief van Nuffic. Hij verschijnt 6 keer per jaar en gaat over internationalisering in het VO. Een deel van de nieuwsbrief wordt besteed aan nieuws uit de netwerken. Oud-abonnees van de tto-nieuwsbrief zien hieronder tto-nieuws, oud-abonnees van de LinQ-nieuwsbrief zien LinQ-nieuws, etc. Nieuws uit alle netwerken ontvangen? Wijzig dan je interessegebieden.
Gegevens wijzigen
 
Ontwikkelteam Burgerschap komt met tussenresultaten
Geef je feedback op de conceptvisie Burgerschap
Ontwikkelteam Burgerschap heeft de eerste ontwikkelsessie achter de rug en hard gewerkt aan een conceptvisie op het leergebied. Deze visie dient als basis voor de verdere ontwikkeling van het kerncurriculum. Op de website van curriculum.nu vind je een kort procesverslag (hoe heeft het team gewerkt?) en zie je de vragen die het ontwikkelteam wil stellen. Reageer voor woensdag 25 april 9.00 uur.
Lees meer
 
etwinning prijs 2018
Maak kans op €1000,-
Werk jij in het schooljaar 2017-2018 aan een eTwinning-project en wil je kans maken op € 1.000? Vraag dan een kwaliteitslabel aan! In deze video leggen wij uit hoe je dat doet. Als je het label toegekend krijgt, ding je mee naar de prijs. Er zijn 3 categorieën voor deze prijs. Alle winnaars krijgen een bedrag van € 1.000,-. Het label aanvragen kan t/m 1 juni.
Lees meer
 
 
Agenda - Nederland
 
18 april | Deltion College, Zwolle
Halve finale & finale GNE Awards by Nuffic
 
24 april | 19.30 - 20.00 uur | Online
Webinar 'Internationaliseren zonder te reizen'
 
25 mei  2018 | UvA, Amsterdam
Conferentie 'Burgerschap in de buurtalen' 
 
28 mei 2018 | Globi, Utrecht
Verdiepingstraining Globitrotter
 
26-28 juni 2018 | Riga, Letland
3-daagse eTwinning training: 'Update your History and Culture'
 
 
Tto
 
 
Subject meetings 5 t/m 16 novmeber
Help jij mee als subject coördinator?
In november organiseren we subject meetings voor tto docenten. Een mooie gelegenheid om elkaar te ontmoeten, ideeën en materialen uit te wisselen. We zijn nog op zoek naar docenten die deze bijeenkomsten willen leiden als subject coördinator voor de volgende vakken: Science, Music, P.E., Economics, Geography, English h/v, English t-vmbo en History. Je krijgt een leuke vergoeding. Interesse? Stuur een mail naar tto@nuffic.nl
 
 
 actie speciaal voor tto scholen
Gratis Engelstalige kaarten bij Globbitrotterspel
Al kennis gemaakt met het Globitrotterspel voor het versterken van interculturele vaardigheden? Schaf vóór 1 mei een set (5 spellen) aan en krijg voor de zomer twee sets Engelstalige kennis- en dilemmakaarten toegestuurd. Wil je het spel voor die tijd nog in het echt zien? Dat kan tijdens de tto-netwerkvergadering op 17 april in Utrecht. Meer info over deze actie? Mail naar globitrotter@nuffic.nl.
 
ö 
 start in september
Start met opleiding tto coördinator
Met deze opleiding vergroot je je expertise en versterk je de vaardigheden die nodig zijn om het tto (tweetalig onderwijs) coördinatorschap succesvol in te vullen. Schrijf je nu in!
Meer informatie en inschrijving
 
ö 
 workshop voor docenten tto
Met digitale tools tweetalig onderwijs leuker maken
Kun je door het gebruik van digitale tools je tweetalige onderwijs leuker maken en de leerlingen meer bij de stof betrekken? Hoe begeleid je scholieren bij het schrijven van Engelstalige werkstukken? Hoe ontwikkel je een goede toets? Op deze vragen krijg je antwoord tijdens een van de workshops die Radboud in’to Languages speciaal voor docenten samenstelde. Interesse? Bekijk dan snel het aanbod
 
ö 
 Aan de slag met taalvaardigheid en kritisch denken
Workshop Debatteren voor het tto
De DebatUnie organiseert open trainingen voor tto docenten met interesse voor Engelstalig debat. Debatteren in de klas brengt lesstof tot leven en bevordert taalvaardigheid en kritisch denken. In deze workshops wordt getoond hoe debatteren is toe te passen binnen én buiten de lessen. Data: donderdag 19 april (Weesp) en vrijdag 8 juni (Den Haag). Schrijf je in!
 
 
LinQ
 
 
Duitse taal in het zonnetje
Dag van de Duitse taal - 17 april
De Actiegroep Duits roept scholen en andere organisaties op om met ludieke acties de Duitse taal in het zonnetje te zetten. Het onderwerp van dit jaar is ‘Duits in het beroepsleven’. Op 17 april kun je met je klas aan de landelijke quiz deelnemen die je vindt op de Mach mit-website.
 
 
Meld je aan!
Concours profielwerkstukken Frans 2018
Het sectiebestuur Frans van Levende Talen organiseert net als voorgaande jaren een profielwerkstukkenwedstrijd. Heb je als docent leerlingen die een bijzonder profielwerkstuk hebben geschreven? Stuur ze op naar de jury die elk jaar een winnaar voor havo en een voor vwo aanwijst. Voor de winnaars worden mooie prijzen beschikbaar gesteld. Lees meer
 
 
Nuffic Academy
 
13 juni | locatie nog te bepalen
Training: Hoe maak ik van mijn leerlingen wereldburgers?
 
Agenda (NL)
Calendar (EN)
Nuffic Academy
Vacatures
 
 
 
ep nuffic
Contact
Website
Aanmelden
Afmelden
Gegevens wijzigen
Disclaimer
Copyright