Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs.

maandag 12 maart 2018

Vrije Universiteit Amsterdam: Start nieuw onderzoeksinstituut Sarphati Amsterdam

Start nieuw onderzoeksinstituut Sarphati Amsterdam
Wethouder Eric van der Burg heeft namens de gemeente getekend voor de oprichting van Sarphati Amsterdam.
Lees verder

Acht gemeenten voorop in aanpak overgewicht bij kinderen
In Nederland heeft 1 op de 7 kinderen te maken met overgewicht of obesitas. De ondersteuning en zorg voor kinderen met overgewicht en obesitas krijgt in Nederland een belangrijke impuls. De Vrije Universiteit Amsterdam introduceert hiervoor vanuit het programma Care for Obesity het eerste landelijke model.
Lees verder

Het mysterie van de antimaterie
Natuurkundige Jacco de Vries ontkracht in zijn promotieonderzoek het D0-experiment dat in 2010 een serieuze hint vond van een verschil tussen materie en antimaterie. Tijdens de oerknal zou er evenveel materie als antimaterie gemaakt moeten zijn. We kunnen die antimaterie vandaag alleen nergens meer vinden. Het waarnemen van een verschil tussen materie en antimaterie geeft belangrijke inzichten in dit mysterie. De Vries: "Het bestuderen van het verdwijnen van de antimaterie is relevant om de wereld om ons heen te begrijpen. Wat als we een nieuwe kracht ontdekken, die er voor zorgt dat ook materie na verloop van tijd verdwijnt?"
Lees verder

Nederlanders hebben minder vertrouwen in banken door toename online dienstverlening
Persoonlijk contact tussen bankmedewerkers en hun klanten is van groot belang om het vertrouwen in banken te vergroten.
Lees verder