Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs.

donderdag 8 maart 2018

Vrije Universiteit Amsterdam: Maak ruimte voor experimentele wetgeving

Maak ruimte voor experimentele wetgeving
Het recente regeerakkoord van het kabinet Rutte III illustreert het goed; experimentele wetgeving is in, zo stelt Rianne Jacobs in haar oratie.
Lees verder

Symptomen neurotisch gedrag genetisch verschillend
Gedragsgenetici van VU en VUmc hebben ontdekt dat verschillende symptomen van neuroticisme (neurotisch gedrag) genetisch niet hetzelfde zijn.
Lees verder

Universiteit Twente en Vrije Universiteit werken aan technische opleiding in Amsterdam
Studenten die in Noord-Holland wonen kunnen vanaf 2019 óók dichtbij huis techniek studeren. De Universiteit Twente (UT) en de Vrije Universiteit (VU) willen vanaf dat collegejaar gezamenlijk een engineeringopleiding aanbieden in Amsterdam. Beide universiteiten willen met het aanbieden van een technische bachelor in de hoofdstad meer jongeren interesseren in techniek. Uit onderzoek is gebleken dat in Noord-Holland veel jongeren met interesse voor een technische opleiding toch voor een andere studie kiezen, omdat er in de regio geen aanbod is. De opleiding moet gebruik maken van innovatieve onderwijsvormen, zodat het een aanvullend programma is op het huidige engineeringsaanbod in Nederland. De mogelijkheden hiervoor worden momenteel door de UT en de VU samen uitgewerkt.
Lees verder

Tien VU-masters zijn 'Topopleiding' volgens studenten
De Vrije Universiteit Amsterdam telt tien masterstudies die het predicaat 'Topopleiding' verdienen. Dit blijkt uit de beoordelingen van studenten en onderwijsexperts in de Keuzegids Masters 2018.
Lees verder