Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs.

donderdag 8 maart 2018

Universiteit van Amsterdam: Pierfrancesco Butti wint ATLAS Thesis Award

Pierfrancesco Butti wint ATLAS Thesis Award
Natuurkundige Pierfrancesco Butti is een van de vijf winnaars van de ATLAS Thesis Award, een prijs voor proefschriften die bijdragen aan het internationale deeltjesdetectie-experiment ATLAS op het CERN in Genève. Butti voerde zijn prijswinnende promotieonderoek uit aan het Nikhef in Amsterdam en verdedigde zijn proefschrift aan de UvA.
Lees verder

Acht onderzoekers naar UvA met Marie Curie Fellowship
Acht talentvolle wetenschappers ontvangen een Marie Skłodowska-Curie Individual Fellowship om onderzoek te doen aan de UvA. Het gaat onder meer om onderzoek naar de gevolgen van grenshandhaving binnen de EU, het voorspellen van zelfdoding, en het ontstaan van branden in het Amazoneregenwoud.
Lees verder

Start nieuw onderzoeksinstituut Sarphati Amsterdam
Wethouder Eric van der Burg heeft namens de gemeente getekend voor de oprichting van Sarphati Amsterdam. Medeoprichters zijn alle kennisinstellingen uit Amsterdam, waaronder: UvA, AMC, VUMC, de VU en de HvA. Sarphati Amsterdam, 'research for healthy living' is een uniek wetenschappelijk onderzoeksinstituut in Amsterdam dat zich vooral richt op het onderzoeken van welvaartsziekten, zoals overgewicht, diabetes en hart- en vaatziekten.
Lees verder