Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs.

maandag 12 maart 2018

Universiteit van Amsterdam: Licht-geactiveerde moleculen tegen kanker en infecties

Licht-geactiveerde moleculen tegen kanker en infecties
Wetenschappers van het Van 't Hoff Institute for Molecular Sciences (HIMS) van de Universiteit van Amsterdam zijn betrokken bij een nieuw Europees onderzoeksproject voor de optimalisering van moleculen ter bestrijding van kanker en infecties. Een uniek kenmerk van de moleculen is hun activering bij blootstelling aan licht. Dit maakt innovatieve toepassingen mogelijk, bijvoorbeeld op het gebied van de behandeling van huidtumoren, van zichzelf steriliserende componenten, en van desinfecterende pleisters.
Lees verder

Mirjam de Bruin: 'Wetgeving geneesmiddelenreclame solide'
'Recordboetes farmaceuten', 'Meer sponsorgeld voor zorgaanbieders'. Ondanks zorgelijke berichten in de media blijkt de reclamewetgeving voor 'receptplichtige' geneesmiddelen solide en het toezicht deugdelijk. Dat concludeert Mirjam de Bruin in haar promotieonderzoek.
Lees verder

UvA en gemeente Amsterdam zetten zich in voor hotspot Artificial Intelligence op Science Park
De Universiteit van Amsterdam gaat een hotspot van wereldklasse creëren op het gebied van Artificial Intelligence (AI) op het Amsterdam Science Park. Het nieuwe co-creatiegebouw wordt dé plek voor onderwijs, onderzoek en ondernemen op het gebied van kunstmatige intelligentie. Hiermee wordt een enorme impuls gegeven aan de samenwerking tussen Amsterdamse kennis- en onderzoeksinstellingen en het bedrijfsleven binnen deze groeimarkt. De gemeente Amsterdam draagt €4 miljoen bij aan het initiatief.
Lees verder