Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs.

maandag 12 maart 2018

Universiteit van Amsterdam: Amsterdams-Amerikaans experiment wijst op bestaan van twee soorten sterk onderkoeld water

Amsterdams-Amerikaans experiment wijst op bestaan van twee soorten sterk onderkoeld water
Hoewel uit theoretisch onderzoek al 25 jaar geleden naar voren kwam dat vloeibaar water bij extreem lage temperatuur en hoge druk mogelijk twee verschijningsvormen heeft, lukte het nog nooit deze voorspelling experimenteel te bevestigen. Onderzoekers van de Universiteit van Amsterdam (UvA) en de Arizona State University (ASU) brengen daar nu verandering in. In 'Science' beschrijven ze deze week hoe ze met een slim gekozen antivriesmiddel bij ongeveer tachtig graden onder nul de overgang tussen twee verschillende vloeibare toestanden van onderkoeld water konden waarnemen.
Lees verder

UvA tekent convenant voor een diverser winkelaanbod
Vastgoedeigenaren, ondernemers en de UvA gaan samenwerken met de gemeente om een beter winkelaanbod te realiseren in de Oude en Nieuwe Hoogstraat. Op 7 maart hebben de partijen hierover een convenant ondertekend.
Lees verder

Laatste werkzaamheden campusknooppunt Universiteitskwartier
Volgende week breekt de laatste fase aan voor de realisatie van het campusknooppunt op het Universiteitskwartier. Het gaat hier om graafwerkzaamheden en het blazen en afmonteren van glasvezelkabels, om de gebouwen van de Universiteit van Amsterdam (UvA) in de binnenstad aan te sluiten op het netwerk. Dit knooppunt wordt een belangrijke ICT-voorziening en vormt straks de 'aorta' van de UvA-netwerkvoorziening.
Lees verder