Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs.

donderdag 29 maart 2018

Universiteit Twente: Wereldwijde degradatie van land en natuur bedreigt welvaart en welzijn

Wereldwijde degradatie van land en natuur bedreigt welvaart en welzijn
De welvaart en welzijn worden wereldwijd bedreigd door de degradatie van land en natuur. Alhoewel het tij nog te keren is, wordt gevreesd voor verdere achteruitgang  in de komende decennia. Dat is de conclusie van het Intergovernmental Science-Policy Platform on Biodiversity and Ecosystem Services (IPBES), dat onder de vlag van de Verenigde Naties opereert.
Lees verder

Veelbelovend talent Thijs Peeters coureur voor Electric Superbike Twente
Lees verder

Biopsie nauwkeuriger door Augmented Reality
De Universiteit Twente ontwikkelt momenteel een smartphonetechnologie gebaseerd op het gebruik van Simultaneous Localization And Mapping (SLAM) en Augmented Reality (AR). Deze technologie biedt medisch personeel de mogelijkheid om snel 3D delen van het lichaam te tonen door de smartphone alleen maar in het betreffende gebied te houden. Deze smartphone zal de toegevoegde lagen van de 3D huidoppervlak tonen en daarmee onzichtbare informatie voor medisch personeel zichtbaar maken.
Lees verder

Politie krijgt beter zicht op het effect van hun communicatiefouten
Recentelijk vond aan de Universiteit Twente het eerste onderzoek plaats naar communicatiefouten van de politie. Specifiek is gekeken naar communicatiefouten bij verhoren en crisisonderhandelingen. Wanneer de politie hun fouten gepast herstelt, komt dit de effectiviteit van verhoren en crisisonderhandelingen ten goede. Dit bevordert de veiligheid in de samenleving. Miriam Oostinga promoveert op dit onderzoek aan de Universiteit Twente.
Lees verder