Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs.

vrijdag 9 maart 2018

Universiteit Twente: Keuzegids Masters: Universiteit Twente naar plaats twee, acht masters Topopleiding

Keuzegids Masters: Universiteit Twente naar plaats twee, acht masters Topopleiding
De Universiteit Twente kan opnieuw mooie cijfers overleggen in de Keuzegids. Eind vorig jaar werd de UT in de editie voor bacheloropleidingen al uitgeroepen tot beste Technische Universiteit van Nederland. In de Keuzegids Masters, die vandaag is gepubliceerd, klimt de UT naar plek twee in de ranking van alle voltijdsuniversiteiten en krijgen acht masteropleidingen het predicaat Topopleiding. De Keuzegids is een benchmark opgesteld door het onafhankelijk adviesbureau Centrum Hoger Onderwijs Informatie (C.H.O.I.), en vormt een belangrijke informatiebron voor aankomende studenten.
Lees verder

Westerdijk-impuls: extra inzet voor vrouwelijke hoogleraren
Vandaag op 8 maart, internationale vrouwendag, maakte minister Ingrid van Engelshoven (OCW) bekend dat de universiteiten erin zijn geslaagd om 100 nieuwe vrouwelijke hoogleraren te benoemen. In 2017 was het een eeuw geleden dat de eerste Nederlandse vrouw, Johanna Westerdijk, hoogleraar werd. Het ministerie stelde in het teken van dat Westerdijkjaar extra middelen (5 miljoen euro) ter beschikking voor het aanstellen van 100 vrouwelijke hoogleraren. Het doel van de Westerdijk talentimpuls is het vergroten van het aantal vrouwelijke hoogleraren en daarmee het bijdragen aan meer diversiteit in de wetenschappelijke top.
Lees verder

Eervolle tweede plek voor Dutch Student Investment Fund bij Youth Incubator Award
Het Dutch Student Investment Fund (DSIF) heeft een eervolle gedeeld tweede plaats gekregen bij de Youth Incubator Award 2018. De internationale award is in het leven gesteld om mooie internationale voorbeelden die bijdragen aan ondernemerschap van jongeren te stimuleren. De uitreiking vond afgelopen week in Washington plaats.
Lees verder

Studenten Universiteit Twente recyclen plastic met zelfgebouwde 'afvalmachines'
Op 13 maart onthullen studenten 'Precious Plastic Recycling Machines' in DesignLab. Het resultaat van wekenlang lassen, snijden, schilderen en assembleren én een gedeelde passie: een oplossing vinden voor plastic afval.
Lees verder