Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs.

dinsdag 6 maart 2018

Universiteit Twente: Digitale democratie is dood, lang leve digitale democratie

Digitale democratie is dood, lang leve digitale democratie
Resultaten van digitale democratie zijn wisselend. Wanneer werkt het wél? We voelden het Rathenau Instituut - mede-organisator evenement Digital Democracy in DesignLab - aan de tand.
Lees verder

Financiële toxiciteit kankerbehandeling: 'een onderschat probleem'
Naast bijwerkingen als haaruitval en misselijkheid kampen veel kankerpatiënten in de VS met stress en zorgen als gevolg van de hoge kosten als gevolg van hun behandeling. Pricivel Carrera van de Universiteit Twente deed het eerste grote literatuuronderzoek naar het relatief onontgonnen onderzoekveld van de financiële toxiciteit van kankerbehandelingen. Het onderzoek is gepubliceerd in CA: A Cancer Journal for Clinicians, het wetenschappelijke tijdschrift met de hoogste impactfactor ter wereld. Carrera noemt de financiële toxiciteit kankerbehandeling een onderschat probleem. "Artsen moeten zich minstens evenveel richten op de effectiviteit van behandelingen en de persoonlijke situatie van de patiënt, als op de ziekte zelf en de laatste technologie."
Lees verder

Met Health EU krijgt iedereen een avatar om zijn gezondheid te managen
Heeft iedereen straks een virtuele tweelingbroer of -zus om zijn gezondheid te bewaken? Als het aan Health EU ligt, wel. Het is een groot project, dat wordt uitgevoerd door een consortium onder leiding van de Technische Universiteit van Lausanne (École polytechnique fédérale de Lausanne, EPFL). Het is in de race voor een FET Flagship-subsidie van de Europese Unie. Als die wordt toegekend, ontvangt het project 1 miljard euro voor tien jaar.
Lees verder

Universiteit Twente en Vrije Universiteit werken aan technische opleiding in Amsterdam
Studenten die in Noord-Holland wonen kunnen vanaf 2019 óók dichtbij huis techniek studeren. De Universiteit Twente (UT) en de Vrije Universiteit (VU) willen vanaf dat collegejaar gezamenlijk een engineeringopleiding aanbieden in Amsterdam. Beide universiteiten willen met het aanbieden van een technische bachelor in de hoofdstad meer jongeren interesseren in techniek.
Lees verder