Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs.

woensdag 14 maart 2018

Rijksuniversiteit Groningen: Opinie Jan Willem Bolderdijk: Vleesvrije week - een recept voor verandering

Opinie Jan Willem Bolderdijk: Vleesvrije week - een recept voor verandering

Veel Nederlanders zijn bezorgd over klimaatverandering en dierenwelzijn. Ze beseffen dat het dagelijkse stukje vlees op hun bord de boel er niet beter op maakt. Toch hebben we ons - inclusief ondergetekende - nog niet massaal opgegeven voor de Nationale Week Zonder Vlees. Zijn we dan toch niet zo bezorgd als we denken?

Lees verder

Lang ongebruikt gebleven kennis biedt enorm potentieel voor nieuw ontdekkingen

Het combineren van kennis die lang ongebruikt is gebleven kan leiden tot waardevolle uitvindingen. Het is dan ook zeer de moeite waard om bestaande kennisvoorraden regelmatig opnieuw te evalueren. Dat concludeert promovendus Holmer Kok. Hij toont daarnaast aan dat lang niet alle organisaties profijt kunnen halen uit samenwerking met andere bedrijven, hoewel in bestaand onderzoek vaak het tegenovergestelde wordt verondersteld. Kok promoveert op 22 maart aan de Rijksuniversiteit Groningen. In zijn proefschrift staan belangrijke nieuwe inzichten over de mogelijkheden om het creƫren van waardevolle nieuwe uitvindingen te stimuleren.

Lees verder

Brigit Toebes deelnemer in Aletta Jacobs School of Public Health

Op 15 maart wordt de Aletta Jacobs School of Public Health officieel gelanceerd . Een van de deelnemers in dit initiatief is Brigit Toebes, als adjunct-hoogleraar en Rosalind Franklin Fellow in het gezondheidsrecht verbonden aan de Faculteit Rechtsgeleerdheid.

Lees verder

Kiezer straft politieke partijen voor besturen gemeente

Politieke partijen die deelnemen aan het gemeentebestuur verliezen bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen gemiddeld vier tot acht procent van hun raadszetels. Voor partijen die weinig wethouders leveren is dit verlies twee keer zo groot als voor partijen die de meeste wethouders leveren. Dat blijkt uit onderzoek van het Centrum voor Onderzoek van de Economie van de Lagere Overheden (COELO) van de Rijksuniversiteit Groningen dat vandaag wordt gepubliceerd in het vakblad ESB.

Lees verder