Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs.

dinsdag 13 maart 2018

Rijksuniversiteit Groningen: 'Hier zijn de Van Rossems' in Universiteitsmuseum Groningen

'Hier zijn de Van Rossems' in Universiteitsmuseum Groningen

Een nieuwe zesdelige reeks van het programma 'Hier zijn de Van Rossems' start in Groningen, met een bezoek aan het Universiteitsmuseum. Bij het verkennen van Groningen constateren de Van Rossems dat 'het Siberiƫ van Nederland' een opmerkelijke vitaliteit vertoont. De stad was vroeger een magneet voor pelgrims en handelaren en de laatste decennia trekken veel jonge mensen naar Groningen voor hun studie. Daardoor bruist de stad als nooit tevoren.

Lees verder

Nieuwe Aletta Jacobskamer onderdeel Canon van Nederland (video)

Het Universiteitsmuseum heeft een bijzondere expositieruimte gewijd aan Aletta Jacobs, de eerste vrouw die afstudeerde aan een Nederlandse universiteit en internationaal vermaard voorvechter van vrouwenrechten. De kamer is sinds kort opgenomen in De Canon van Nederland. Lilianne Ploumen opende de nieuwe ruimte. (video)

Lees verder

Kwaliteitskeurmerk Topopleiding voor masteropleiding Filosofie

Onze eenjarige masteropleiding Filosofie is een Topopleiding!

Lees verder

Auke Hulst wordt gastschrijver van de Rijksuniversiteit Groningen

Schrijver en muzikant Auke Hulst wordt de nieuwe gastschrijver van de Rijksuniversiteit Groningen. In drie lezingen en een openbaar interview met hoogleraar moderne letterkunde Mathijs Sanders zal hij zich komend najaar onder de noemer 'zwemmen in brak water' buigen over grensgebieden in de literatuur. Daarnaast verzorgt hij voor een geselecteerde groep studenten werkcolleges.

Lees verder