Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs.

dinsdag 13 maart 2018

Rijksuniversiteit Groningen: Geen overeenkomst met de Royal Society of Chemistry Publishing

Geen overeenkomst met de Royal Society of Chemistry Publishing

De Nederlandse universiteiten en de Royal Society of Chemistry Publishing hebben geen nieuwe overeenkomst kunnen bereiken voor de toegang tot wetenschappelijke tijdschriften.

Lees verder

Young Academy Groningen welcomes seven new members

The Young Academy Groningen (YAG) has appointed seven new members from diverse disciplines at the University of Groningen. Dr. Laura Bringmann, dr. Jan Willem Bolderdijk, dr. Nanna Hilton, dr. Tina Kretschmer, dr. Jocelien Olivier, dr. Saskia Peels and dr. Ward Rauws were selected by a committee. The new members will be officially installed in a ceremony on the evening of 1 Octobre.

Lees verder

'Biobased onderzoek ZAP gaat maatschappij veranderen'

In juni 2018 opent Zernike Advanced Processing (ZAP) in Groningen de deuren van een uniek innovatielaboratorium op de Zernike Campus. ZAP biedt uitstekende faciliteiten voor experimenteel biobased onderzoek in Noord-Nederland. Bovendien kunnen bedrijven gebruikmaken van de al bij ZAP aanwezige voorzieningen. Algemeen directeur Rob van Linschoten verheugt zich op de opening.

Lees verder

Planetoïden en kometen overspoelen Mars met organisch materiaal

Planetoïden en kometen blijken een veel belangrijkere leverancier te zijn van organisch materiaal op Mars dan gedacht. Tot nu toe gingen astronomen ervan uit dat het organisch materiaal op Mars voornamelijk van stofdeeltjes uit de ruimte komt. Computersimulaties van een internationaal team van onderzoekers onder leiding van Nederlandse sterrenkundigen duiden er nu op dat een derde van het materiaal afkomstig is van planetoïden en kometen. De bevindingen zijn geaccepteerd voor publicatie in het wetenschappelijke tijdschrift Icarus.

Lees verder