Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs.

woensdag 7 maart 2018

Rijksuniversiteit Groningen: Bewoners blijven zich inzetten voor hun dorp, maar traditionele solidariteit staat onder...

Bewoners blijven zich inzetten voor hun dorp, maar traditionele solidariteit staat onder druk

Joost Gieling onderzocht hoe bewoners met hun dorp verbonden zijn en hoe die binding samenhangt met de bereidheid om actief te worden in het dorp.

Lees verder

Jaap Waverijn to present legal research on energy and climate finance at 3 Minute PhD Competition

Being the single PhD student of our faculty to pass the selection stage, the Faculty of Law is represented by Jaap Waverijn.

Lees verder

Teylers Stichting reikt gouden prijspenning uit aan Lieke Wijnia

Kunsthistorica Lieke Wijnia (1985), als fellow verbonden aan het Centrum voor Religie en Erfgoed van de Rijksuniversiteit Groningen, wint vrijdag 16 maart de grote gouden prijspenning van het Godgeleerd Genootschap van Teylers Stichting.

Lees verder

Heel de wereld kijkt naar Groningen voor historische economische data

Robert Inklaar heeft over aandacht niet te klagen. Het werk van de hoogleraar Economie van Productiviteit en Welvaart en zijn collega's staat wereldwijd in de belangstelling. Hun herziene versie van de Maddison Project Database, een schatkist vol historische cijfers om de economische ontwikkeling van landen mee te verklaren, leidde tot trending grafieken op de sites van de New York Times en Our World in Data. Een gesprek over wat het Nederland van 200 jaar geleden ons leert over hedendaags Ivoorkust.

Lees verder