Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs.

woensdag 7 maart 2018

LKCA: Leerkrachten onderschrijven waarde en belang van vakintegratie

Leerkrachten onderschrijven waarde en belang van vakintegratie
Onder 400 leerkrachten hebben wij DUO Onderwijsonderzoek & Advies onderzoek laten doen naar de integratie van de kunstvakken. Ruim 90% van de respondenten geeft de kunstvakken wel eens in combinatie met een ander vak of domein.
Lees verder

Eerste aanvraagronde Versterking cultuureducatie vmbo, vso en praktijkonderwijs
De eerste aanvraagronde voor de subsidieregeling Versterking cultuureducatie in het vmbo, vso en praktijkonderwijs 2018-2020 opent maandag 5 maart. Met deze regeling stimuleert het Fonds voor Cultuurparticipatie scholen en culturele instellingen samen te werken aan de versterking en verankering van...
Lees verder

Keuzedeel Werken in een museum
Voor mbo-studenten die zich willen voorbereiden op een carrière binnen de museale sector, kunnen vanaf nu het keuzedeel 'Werken in een museum' volgen.
Lees verder

Amateo zoekt pioniers
Weet jij een kleinschalig amateurkunstproject dat getoond zou moeten worden tijdens de jaarlijkse Amateo conferentie? Als onderdeel van het Arts Take Part-project zoekt Amateo unieke creatieve projecten met een experimenteel karakter die anderen kunnen inspireren.
Lees verder

Teacher Training Course Inclusieve dans
Ben je een dansprofessional en wil je leren lesgeven in inclusieve dans? Volg dan deze gratis tweedaagse cursus, in Den Haag.
Lees verder

Vijf politieke impulsen om cultuur in Rotterdam uit haar ivoren toren te halen
Goed nieuws in de aanloop naar de verkiezingen: cultuureducatie doet er echt toe in de Rotterdamse partijprogramma's. Maar woorden alleen zijn niet genoeg. Nu komt het aan op concreet beleid dat verder gaat dan alleen een heldere opdracht aan de culturele instellingen, stelt Catrien Schreuder...
Lees verder