Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs.

vrijdag 16 februari 2018

Vrije Universiteit Amsterdam: Ontdek hoe kleur werkt door het te ervaren

Ontdek hoe kleur werkt door het te ervaren
VU-expositie en symposium ColourbOmb
Lees verder

Onderzoek VU: Achillespees blijkt complexer dan gedacht
De achillespees blijkt complexer dan gedacht. Het is namelijk niet één pees, maar bestaat uit drie verschillende pezen die onafhankelijk van elkaar kunnen bewegen. Dit blijkt uit onderzoek van de VU onder leiding van onder meer bewegingswetenschapper Huub Maas.
Lees verder

Kortere WW-uitkering verhoogt kans op werk
Werklozen die korter recht hebben op een WW-uitkering vinden sneller werk. Dit betekent dat een verlaging van de maximale uitkeringsduur leidt tot kortere werkloosheid. Ook heeft een kortere uitkeringsduur nauwelijks effect op de kwaliteit van de gevonden banen. De totale inkomsten van WW'ers worden zelfs hoger als de maximale WW-periode afneemt. Dit blijkt uit onderzoek van Nynke de Groot waarop ze vrijdag 16 februari aan de Vrije Universiteit Amsterdam promoveert.
Lees verder

Hoogleraar Moleculaire Toxicologie Nico Vermeulen neemt afscheid
Op donderdag 15 februari 2018 neemt Nico Vermeulen officieel afscheid van de VU, met een wetenschappelijk symposium en een afscheidsrede, beide getiteld: Moleculaire Toxicologie: Uitzicht op Inzicht?
Lees verder