Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs.

maandag 12 februari 2018

Universiteit van Amsterdam: Abeldelkader Benali benoemd tot Honorary Fellow

Abeldelkader Benali benoemd tot Honorary Fellow
Schrijver en programmamaker Abdelkader Benali is per 1 februari 2018 benoemd tot Honorary Fellow aan de Faculteit der Geesteswetenschappen van de Universiteit van Amsterdam (UvA). Benali gaat onder andere met studenten van de Talen- en regiostudies kijken naar liefdespoƫzie, in het bijzonder naar het erfgoed van de Perzische dichter Hafez. Ook wil hij Amsterdammers uitnodigen om met liefdesgedichten een ode te brengen aan hun stad.
Lees verder

UvA-hoogleraar vertelt over toekomst kunstmatige intelligentie
Kunstmatige intelligentie en algoritmes hebben een steeds grotere invloed op de wereld van vandaag de dag. Welke ontwikkelingen kunnen we de komende jaren allemaal verwachten? UvA-hoogleraar machine learning Max Welling vertelt maandag 26 februari tijdens zijn Amsterdamlezing over de toekomst van kunstmatige intelligentie.
Lees verder

NWO START-UP-subsidie voor Rene Gerritsma
NWO heeft een START-UP-subsidie toegekend aan Rene Gerritsma. De UvA-fysicus kreeg de subsidie voor zijn project "Gevangen ionen in een Fermi-zee". Het nieuwe START-UP-programma, bedoeld voor recent aangestelde universitair (hoofd)docenten en hoogleraren in de natuur- en scheikunde, kende in totaal elf subsidies toe voor een bedrag van bijna zes miljoen euro.
Lees verder