Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs.

dinsdag 20 februari 2018

Universiteit Twente: Wetenschappelijk directeuren MESA+ instituut Universiteit Twente benoemd

Wetenschappelijk directeuren MESA+ instituut Universiteit Twente benoemd
Het College van Bestuur heeft voor het MESA+ instituut twee wetenschappelijk directeuren benoemd: prof.dr.ir. Albert van den Berg en prof.dr.ing Guus Rijnders. Beide benoemingen gaan met terugwerkende kracht in per 1 februari 2018 en gelden voor de duur van vier jaar. De benoeming vormt de start voor een aangescherpte opdracht voor het internationaal bekende instituut, waarbij het aanjagen van cross-disciplinair onderzoek en het aangaan van samenwerking met externe partners centraal staan.
Lees verder

Universiteit Twente en Clear Flight Solutions winnaars "anti-drone-competitie" DroneClash
De Universiteit Twente en UT-start-up Clear Flight Solutions wonnen deze week de eerste editie van DroneClash georganiseerd door o.a. de Nationale Politie. Teams moesten anti-drone-maatregelen bedenken en in een gevecht de drones van de tegenstander onschadelijk maken. Het Twentse team deed dit als beste en ging met de hoofdprijs van €30.000 naar huis.
Lees verder

Studentgedreven werkbezoek onderwijsminister Van Engelshoven aan Universiteit Twente
Op 19 februari bracht minister Ingrid van Engelshoven (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) een werkbezoek aan Universiteit Twente. Haar bezoek was onderdeel van een 'Twente-tour', waarin ze zich liet bijpraten over ontwikkelingen in de regio op het gebied van onderwijs en cultuur. Universiteit Twente zette studenteninitiatief, ondernemerschap en maatschappelijke betrokkenheid centraal.
Lees verder

UT-Docent van het Jaar geeft gastcollege op ROC van Twente
De Docent van het Jaar van de Universiteit Twente, kan die ook les geven op het ROC? Pieter Roos ging, op uitnodiging van Trudy Vos, bestuurder van het ROC van Twente, de uitdaging aan. Hij gaf op 20 februari een gastcollege over de zee en de zeebodem. En vooral over de vraag, welke rol wiskunde hierin kan spelen.
Lees verder