Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs.

donderdag 15 februari 2018

Universiteit Twente: Twente Alumni lezingen

Twente Alumni lezingen
In maart en april 2018 vindt de eerste editie van de Twente Alumni Lezingen plaats. Bij deze nieuwe traditie worden lezingen door heel Nederland georganiseerd. Wij nodigen iedereen van harte uit hier bij aanwezig te zijn!
Lees verder

Europa's meest ondernemende universiteiten lanceren het Research Mobility Fund
Onderzoekers van de UT kunnen aanvragen indienen voor een reisbeurs om een bezoek te brengen aan ECIU partners
Lees verder

Mannen en vrouwen hebben verschillende hersenritmes
De elektrische hersensignalen, gemeten met een EEG, zijn bij mannen en vrouwen verschillend. Het verschil in de patronen is niet te zien, ook niet door een ervaren neuroloog, maar de computer haalt het er, met 'deep learning' wél uit. Onderzoekers van de Universiteit Twente, de Universiteit Zürich en onderzoeksinstituut Brainclinics in Nijmegen, publiceren erover in Scientific Reports van 15 februari.
Lees verder

Duurzaam robotisch textiel bij Fair FashionTech
Van hightechrobotvest tot gepersonaliseerde schoen. Tijdens Fair FashionTech op 8 februari in DesignLab University of Twente namen onderzoekers en mode-experts het publiek mee in de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van smart textiles en wearable technology. Rode draad van Fair FashionTech: hoe maken we de textielwereld – één van de meest vervuilende industrieën op deze aardbodem – duurzamer? Enkele highlights van het evenement.
Lees verder