Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs.

maandag 12 februari 2018

Universiteit Twente: Laadstation voor e-bikes op campus Universiteit Twente klaar voor gebruik

Laadstation voor e-bikes op campus Universiteit Twente klaar voor gebruik
Het nieuw ontworpen laadstation op de campus voor het opladen van de e-bikes, dat onderdeel uitmaakt van de volgende testfase van het Living Smart Campus project 'Solar Powered e-Bikes' is gereed voor ingebruikname.
Lees verder

UT-onderzoeker promoveert op onderzoek naar phishing
Tijdens zijn promotietraject aan de Universiteit Twente verdiepte Elmer Lastdrager zich zes jaar lang in allerlei aspecten van phishing. Hij analyseerde 700.000 phishingmails. "Ontvangers beoordelen de geloofwaardigheid vooral op basis van de inhoud, afzender en lengte van de e-mail en ze kijken te weinig naar de technische aspecten." Op 9 februari promoveert Lastdrager op zijn onderzoek.
Lees verder

Euregio scholierenseminar
Op donderdag 15 februari en vrijdag 16 februari 2018 vindt de tweede editie van het Euregio Scholierenseminar plaats op de Universiteit Twente, georganiseerd door Pre-U in samenwerking met Waterschap Vechtstromen. Het grensoverschrijdende thema waar de Nederlandse en Duitse leerlingen over zullen leren en discussiƫren is dit jaar 'Klimaat, waterbeheer en technologie'.
Lees verder

Jurriaan Huskens wordt Fellow aan Durham University
UT-hoogleraar Jurriaan Huskens wordt Fellow aan het Institute of Advanced Study van Durham University (VK).
Lees verder