Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs.

dinsdag 20 februari 2018

Rijksuniversiteit Groningen: Prinses Beatrix en Prinses Mabel bij uitreiking 4e Prins Friso Ingenieursprijs in Groningen

Prinses Beatrix en Prinses Mabel bij uitreiking 4e Prins Friso Ingenieursprijs in Groningen

Prinses Beatrix en Prinses Mabel bij uitreiking 4e Prins Friso Ingenieursprijs in Groningen. Groningen Engineerig Center. ENTEG

Lees verder

Zelforganisatie onderwaterplanten houdt rivieren gezond

Onderwaterplanten spelen een essentiƫle rol om rivieren en waterlopen gezond te houden. Biologe Loreta Cornacchia van het Koninklijk Instituut voor Onderzoek der Zee (NIOZ) ondervond dat de waterplant sterrenkroos een regelmatig verspreid 'klonterig' groeipatroon heeft op de rivierbodem. Deze natuurlijke patroonvorming komt het omringende onderwaterleven ten goede en is cruciaal voor de biodiversiteit van waterlopen, schrijft het toonaangevende tijdschrift Ecology. Cornacchia promoveert 23 februari aan de Rijksuniversiteit Groningen op dit onderwerp.

Lees verder

Zeer hoog 'slecht' cholesterol bij jonge vrouwen vaak te wijten aan erfelijke aanleg

Een zeer hoog 'slecht' cholesterol bij jonge vrouwen is vaak het gevolg van een erfelijke aanleg, blijkt uit onderzoek van wetenschappers van het Universitair Medisch Centrum Groningen, gesteund door de Hartstichting. Vandaag publiceren zij, in een speciale editie van Circulation over hart- en vaatziekten bij vrouwen, de resultaten van hun onderzoek. De verkregen kennis kan de diagnose en preventie van hart- en vaatziekten bij vrouwen verbeteren.

Lees verder

Opinie: Hoge economische groei maskeert oude en nieuwe problemen

De recente, met gejuich ontvangen economische groeicijfers maskeren dat er te weinig is gedaan om de oorzaken van de laatste crisis en groeiende problemen op de arbeidsmarkt op te lossen. Dat schrijven hoogleraren Steven Brakman en Harry Garretsen vandaag in een opinie in het Dagblad van het Noorden.

Lees verder