Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs.

donderdag 15 februari 2018

Rijksuniversiteit Groningen: Populaire wetenschapsblogger deelt spintronicafilm

Populaire wetenschapsblogger deelt spintronicafilm

Een filmpje over het onderzoek van RUG-natuurkundige Bart van Wees is opgepikt door de populaire wetenschapsblogger Hashem Al-Ghaili. Via zijn Facebook site is de film in een paar dagen tijd meer dan 260.000 keer bekeken en ruim 2.100 keer gedeeld.

Lees verder

Leden geven RUGCIC een 9,3

RUGCIC nieuws in de media

Lees verder

Servicegarantie (semi-)overheden kan relatie met de burger verbeteren

Jean-Pierre Thomassen onderzocht het ontwerp en de implementatie van servicegaranties in de publieke dienstverlening. Zo'n garantie kan een belangrijk hulpmiddel zijn om (semi)-overheidsorganisaties structureel klantgerichter te maken, stelt Thomassen. Een servicegarantie kan de relatie tussen burgers en overheid verbeteren doordat burgers beter weten wat ze van een publieke organisatie mogen verwachten. Een voorbeeld is de belofte dat een parkeervergunning met één bezoek aan de balie binnen vijftien minuten geregeld kan worden.

Lees verder

RUG-Green Office organiseert Duurzaamheidsdebat 'Limits to Limits'

Op vrijdagavond 23 februari a.s. organiseert de Green Office van de Rijksuniversiteit Groningen samen met Groninger Debating Society 'Kalliope' het eerste Nationaal Duurzaamheidsdebat. Het gratis toegankelijke debat in het Academiegebouw heeft als thema 'Limits to Limits'. Panel en publiek gaan in discussie over de mate waarin mensen bereid zijn om hun huidige manier van leven aan te passen voor een duurzamere toekomst.

Lees verder