Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs.

donderdag 8 februari 2018

Rijksuniversiteit Groningen: Peter van den Berg: 'Nederland moet goed voor bevolking Sint-Eustatius zorgen'

Peter van den Berg: 'Nederland moet goed voor bevolking Sint-Eustatius zorgen'

Het kabinet neemt het bestuur van Sint-Eustatius over. Op het eiland is een 'grove taakverwaarlozing' geconstateerd. De eilandsraad wordt ontbonden. Ook de gedeputeerden en de waarnemend gezaghebber worden van hun functie ontheven. Bestuursdeskundige Peter van den Berg zegt in RTL-Nieuws dat Nederland internationaalrechtelijk de verplichting heeft om goed voor de onderdanen in Sint-Eustatius te zorgen. Het item begint op minuut 15.00.

Lees verder

Extreme microscopie toont eilandjes in celmembraan gist

Microbiologen van de RUG hebben kleine eilandjes in beeld gebracht in de celmembraan van bakkersgist. Het lijkt erop dat deze compartimenten in de membraan transporteiwitten opslaan totdat ze nodig zijn. De observaties zijn gedaan met de modernste extreem hoge resolutie microscopen en zijn op 5 februari gepubliceerd in het tijdschrift Nature Communications

Lees verder

Landelijke subsidie groot onderzoek Selwerd

Voor onderzoek in de wijk Selwerd naar het voorkomen en verkleinen van sociaal economische gezondheidsverschillen ontvangt de Rijksuniversiteit Groningen een subsidie van € 324.820.De subsidie wordt verstrekt door ZonMw. Dit is een landelijke organisatie die onderzoek op het gebied van gezondheid en zorginnovatie stimuleert.

Lees verder

Inwoners Veenkoloniën met lage sociaaleconomische achtergrond raadplegen vaker huisarts

Inwoners van de Veenkoloniën met een lagere sociaaleconomische achtergrond bezoeken vaker de huisarts. Dat concludeert Josien Schaafsma, student Sociologie aan de Rijksuniversiteit Groningen, in haar onderzoek voor het programma Kans voor de Veenkoloniën. Doordat deze groep minder kennis heeft over hun eigen gezondheid, voelen zij zich sneller ongerust en raadplegen daardoor vaker een huisarts.

Lees verder