Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs.

woensdag 14 februari 2018

Rijksuniversiteit Groningen: Jan Brouwer: 'Bedreigen officier van justitie is een van de meest grove schendingen van ...

Jan Brouwer: 'Bedreigen officier van justitie is een van de meest grove schendingen van de rechtsstaat'

Een officier van justitie die bij het Openbaar Ministerie (OM) Noord-Nederland een onderzoek naar No Surrender leidde, heeft ondergedoken gezeten vanwege ernstige bedreigingen. Ook is ze mede hierdoor eind vorig jaar overgeplaatst. 'De bedreiging van overheidsfunctionarissen is van alle tijden', zegt hoogleraar Algemene Rechtswetenschap Jan Brouwer in de Volkskrant.

Lees verder

Heinrich Winter: 'Omkoping, infiltratie en omkoping lokaal bestuur komt in heel Nederland voor'

Criminelen die raadsleden bedreigen of intimideren, het komt zeker voor. Maar vaak zijn het juist inwoners of belanghebbenden uit de gemeente die de lokale politici intimideren, bedreigen, uitschelden of hun spullen vernielen. Hoogleraar bestuurskunde Heinrich Winter deed in opdraht van het ministerie van Justitie onderzoek naar ondermijning van het lokale bestuur. In Een Vandaag zegt hij dat het in 20 tot 30% van de gemeenten in Nederland voorkomt.

Lees verder

U4 Leadership Programme voor de derde keer bij de Rijksuniversiteit Groningen

Het eerste seminar van het U4 Leaderschip Programme 2018-2019 is afgelopen week gehouden bij de Rijksuniversiteit Groningen van 7 tot en met 9 februari. Het is voor derde keer dat dit Leadership Programme wordt georganiseerd door het U4-netwerk.

Lees verder

Jochen Mierau: 'De gezondheidsverschillen in Noord-Nederland zijn bizar'

Als kleine jongen ervoer hij het enorme contrast tussen Oost- en West-Berlijn. Nu maakt hij zich sterk voor het verminderen van schrijnende gezondheidsverschillen in onze regio. Een gesprek met Jochen Mierau, de onvermoeibare initiatiefnemer van de Aletta Jacobs School of Public Health.

Lees verder