Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs.

vrijdag 9 februari 2018

Rijksuniversiteit Groningen: Douwe Jan Elzinga: 'Screening gekozen raadsleden door AIVD zou ons democratisch systeem ...

Douwe Jan Elzinga: 'Screening gekozen raadsleden door AIVD zou ons democratisch systeem juist ondermijnen'

Criminoloog Emile Kolthoff stelt dat de AIVD gekozen raadsleden moet screenen voordat zij worden geĆÆnstalleerd. Hij merkt in zijn praktijk dat de lokale fracties amper iets ondernemen tegen kandidaten die willen infiltreren. Volgens hoogleraar constitutioneel recht Douwe Jan Elzinga is AIVD-screening erger dan de kwaal, zo zegt hij in Trouw.

Lees verder

Gerrit Voerman: 'Zoektocht naar kandidaten gemeenteraad is een hardnekkig probleem'

Wie wil er nog in de gemeenteraad? Partijen hebben al jaren moeite om genoeg goede kandidaten te vinden. Hoogleraar Gerrit Voerman, directeur van het Documentatiecentrum Nederlandse Politieke Partijen, onderzocht de afgelopen drie gemeenteraadsverkiezingen. 'Idealiter heb je een groot aanbod van mogelijke kandidaten. Tegenwoordig kun je minder selecteren op kwaliteit', zegt hij in Trouw.

Lees verder

Douwe Jan Elzinga: 'Extra financiƫle afspraken met ex-burgemeester Hoekema niet in overeenstemming met wettelijke regelingen'

Alle politieke partijen in Wassenaar zijn al een jaar op de hoogte van het feit dat achter de schermen werd gewerkt aan een extra uitkering voor oud-burgemeester Jan Hoekema. Bovendien wisten alle politieke partijen dat Hoekema en diens vrouw Marleen Barth na zijn vertrek nog langer in de dienstwoning mocht blijven wonen. Zelf stelt hij dat er niets mis is met de extra uitkering. Juristen zoals hoogleraar staatsrecht Douwe Jan Elzinga zien dat anders, zo meldt Omroep West.

Lees verder

Assistant Professor Economics (0.8 FTE) (218042)

Assistant Professor Economics (0.8 FTE) (218042)

Lees verder