Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs.

maandag 12 februari 2018

Rijksmuseum | Buitendienst |Interactieve schoolplaat | Oproep muziekwedstrijd

 

............................................
Topstukken van het Rijksmuseum Topstukken van het Rijksmuseum
In het Rijksmuseum in Amsterdam vind je belangrijke kunstwerken uit de Gouden Eeuw. Wat is het verhaal achter topstukken met als thema slavernij, zomerse landschappen, dieren en feesten? Dit programma laat de leerlingen op een toegankelijke manier kennismaken met kunst.
pijl Naar het programma »
............................................
De Buitendienst Op jacht naar je geslacht
Jongens zijn stoer en meisjes zijn lief, dat is toch gewoon zo! Of niet...? Onze helden van De Buitendienst gaan op jacht naar het verschil in ons geslacht. Wie of wat bepaalt wat je bent? We lijken veel meer op elkaar dan we verschillen! Nienke en Kiefer zijn onze gids door het doolhof van de geslachten! Kijk de aflevering nog eens terug op Schooltv.nl.
pijl Bekijk de aflevering »
............................................
Nederlands Wereld Erfgoed Ontdek Nederlands werelderfgoed
Nederland heeft negen plekken die zijn aangewezen als UNESCO werelderfgoed. Het zijn unieke plaatsen, want ze vertellen op een bijzondere manier het verhaal van Nederland. Laat de leerlingen op een leuke manier de werelderfgoed-locaties van ons land ontdekken op deze interactieve schoolplaat!
pijl Naar de interactieve schoolplaat »
............................................
Schaatswedstrijden Hoe meet je de tijd bij schaatswedstrijden?
Bij professionele schaatswedstrijden draait het vaak om honderdsten van een seconde. Het is dus belangrijk dat de tijd van de schaatsers nauwkeurig wordt gemeten. Daarom dragen de schaatsers een zendertje. Maar er zijn meer manieren om de tijd waar te nemen.
pijl Kijk de video »
............................................
Olympische spelen Hoe zijn de Olympische Spelen ontstaan?
De Olympische Spelen zijn niet weg te denken uit ons bestaan. Toch zijn ze natuurlijk ooit voor het eerst gehouden. Het is begonnen in Griekenland in de stad Olympia. Hoe zijn ze eigenlijk ontstaan? In deze video gaan we terug naar de tijd van de oude Grieken.
pijl Naar de video »
............................................
Schoolplaat Schrijf je in voor de Muziek Wedstrijd
Wil jij met jouw groep 6 of 7 optreden voor Koningin Máxima? Schrijf je dan nu in voor de Lang Leve de Muziek Wedstrijd en wie weet zien we jou met je klas terug op Het Muziekgala 2018! Ook al kom je niet door de auditieronde, krijg je toch een gratis workshop voor het hele lerarenteam.
pijl Doe mee »
............................................
Home Webwinkel TwitterFacebook