Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs.

woensdag 14 februari 2018

Radboud Universiteit: Moslimvrouwen in Europa ontwikkelen zich op hun eigen manier

Moslimvrouwen in Europa ontwikkelen zich op hun eigen manier
Door onze 'westerse' kijk op emancipatie zien we niet hoe moslimvrouwen in Europa momenteel van binnenuit hun eigen ruimte aan het claimen en daardoor mede een Europese islam aan het vormgeven zijn. Dat zegt religiewetenschapper Sahar Noor die onderzoek deed naar vrome activiteiten van moslimvrouwen in Nederland en Belgiƫ. Ze promoveert op 15 februari aan de Radboud Universiteit.
Lees verder

ZonMw TOP-subsidie voor onderzoek naar rijping van hartcellen
Hoe groeien cellen uit tot hartspiercellen? En hoe rijpen deze cellen uit tot volwassen, goed functionerende hartcellen? Met een subsidie van 675.000 euro gaan onderzoekers van de Radboud Universiteit en de Universiteit Twente op zoek naar antwoorden.
Lees verder

Lustrum - Toen & Nu - Het Erasmusgebouw in 1971
Vroeger had de universiteit geen campus, maar stonden de onderwijsgebouwen verspreid over de stad. In het kader van 95 jaar Radboud Universiteit: toen en nu - wat is er veranderd? Vandaag: het Erasmusgebouw.
Lees verder