Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs.

woensdag 7 februari 2018

PO Raad: Week van de Lentekriebels dit jaar in teken van diversiteit

Week van de Lentekriebels dit jaar in teken van diversiteit
De Week van de Lentekriebels is een nationale projectweek voor het primair onderwijs en vindt plaats van 19 t/m 23 maart 2018. Deelnemende scholen geven deze week les over weerbaarheid, relaties en seksualiteit. De projectweek kan een opstapje zijn om vaker aandacht te besteden aan dit thema.
Lees verder

Autoriteit Persoonsgegevens lanceert privacycampagne voor scholen
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) start een voorlichtingscampagne voor scholen over de nieuwe Europese privacywet die vanaf 25 mei 2018 geldt. De campagne 'Privacy gaat iedereen wat aan' maakt mensen bewuster van hun privacyrechten en biedt scholen praktische hulp bij de naleving van de wet.
Lees verder

Doorbraakproject afgerond; extra support voor onderwijs met ICT ook dit jaar nog
Het Doorbraakproject Onderwijs & ICT is onlangs afgerond. In de periode tussen 2014 en 2017 maakten vele partners, waaronder de PO-Raad, zich sterk voor meer maatwerk in het onderwijs door de inzet van ICT. De resultaten kunt u bekijken in een nieuwe digitale brochure. Het programma 'Slimmer...
Lees verder