Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs.

donderdag 8 februari 2018

Monsterklus Showdefysica2 geklaard!

Monsterklus Showdefysica2 geklaard!

NVON Nieuwsbrief

Bekijk de onlineversie

NVON Nieuwsbrief  7 februari 2018

Vakvereniging
Actueel
Nascholingen
Examen
Bladen

Beste ,


De NVON wilt graag uw mening weten t.a.v. de onderhandelingen voor de CAO-VO. De monsterklus is geklaard! alle experimenten van Showdefysica2 staan op de site. Tevens is er aandacht voor o.a.: een interessante masterclass, een NIBI conferentie en nog veel meer!

 

De eerstvolgende nieuwsbrief verschijnt op 15 februari

Nieuws

FvOV

Ledenpeiling CAO onderhandelingen VO

De NVON is aangesloten bij de FvOv. De FvOv onderhandelt namens de NVON over een nieuwe cao's. Momenteel verkeren de onderhandelingen over de nieuwe cao voor het voortgezet onderwijs in een impasse en zullen er keuzes gemaakt moeten worden. Om die reden hebben de onderhandelaars van de FvOv een vragenlijst opgesteld om de mening van de leden van de aangesloten verenigingen te peilen. Deze vragenlijst en begeleidende tekst zijn te vinden via deze pagina . De vragen zijn tot en met 15 februari te beantwoorden.

Lees meer
fysica2

Alle Proeven Showdefysica2 online!

Het is een monsterklus monsterklus geweest maar het is eindelijk voor elkaar! Alle experimenten zoals beschreven in Showdefysica2 staan online met extra informatie die niet in het boek weergegeven is. Filmpjes, leerlingmateriaal, conceptcartoons en veel meer!

Bezoek de indexpagina en laat je verwonderen!

Lees meer
NVON

Materclass professioneel statuut: Pak die kans!!

Wil je als leraar of docent invloed hebben op de invoering van de digitale leeromgeving, de aanschaf van leermiddelen en lesmethoden? Wil je meer ruimte om in je klas zelf keuzes te kunnen maken? Wil je meer invloed op hoe jij en je collega's kunnen werken aan professionalisering en bekwaamheidsonderhoud? Dan is de komende tijd voor jou ontzettend belangrijk!Lees meer
EUSO

Bernardinuscollege, CSG Het Streek en Lorentz Casimir Lyceum winnen nationale EUSO 2018

Op 26 en 27 januari vond de nationale eindronde van de European Union Science Olympiad (EUSO) plaats aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Deze is gewonnen door het gemengde scholenteam van Wietske de Bondt (CSG Het Streek in Ede), Nena Slaats (Lorentz Casimir Lyceum in Eindhoven) en Miriam Zegelaar (Bernardinuscollege in Heerlen). De tweede plaats ging naar een eveneens gemengd scholenteam van Tobias Veerkamp (Mencia de Mendoza Lyceum in Breda), Louw Feenstra en Sebastiaan Hoek (beiden van het Stedelijk Gymnasium in Haarlem).Lees meer
FvOv

Korte enquête Staat van de Leraar

Ook in 2018 wordt er een Staat van de Leraar gepresenteerd. Dit jaar ligt de focus op de positieve kant van het beroep van de leraar, met name het plezier dat leraren in hun werk hebben. De redactie, bestaande uit een viertal leraren, stelt het rapport op en de Onderwijscoöperatie faciliteert dat proces.

Lees meer

SEKS, DRUGS & ROCK 'N ROLL

'SEKS, DRUGS & ROCK 'N ROLL'. Dit is het thema van de NIBI onderbouw conferentie van 2018. Deze conferentie is geschikt voor vmbo, onderbouw havo en vwo.  

Lees meer

Agenda

08-02 Effectief Praktisch Ontwerpen - Fontys

17-03 Training Natuurbeleving met jongeren

01-06 NIBI Onderbouwconferentie

07-06 Effectief Praktisch Werk - kopcursus (voor oud cursisten EPO)

Nascholingen

06-03 CE-Correctietraining, Delft

07-03 CE-Correctietraining, Utrecht

08-03 CE-Correctietraining, Eindhoven

09-03 Pizzalezing Practicumdidactiek

13-03 CE-Correctietraining, Zaandam

14-03 CE-Correctietraining, Zwolle

22-03 Conferentie: Wetenschapsoriëntatie in tijden van nepnieuws

29-03 Bètatechniekdag 2018: E-Motion

19-04 CoCo op Locatie: Eekels BV

Ledenvoordeel

gaia

Nieuwe tentoonstelling: Leven in het heelal

Leren over dier, natuur en klimaatgebieden terwijl je er door omringt wordt? Kies dan voor een excursie naar GaiaZOO. In elk gebied (Taiga, Rainforest, Limburg en Savanna) ontdek je dieren die perfect zijn aangepast op hun specifieke leefomgeving. GaiaZOO is bij uitstek dé locatie voor een excursie inclusief een buitenles voor de vakken biologie en aardrijkskunde. Ervaar hoe bijzonder onze aarde is.


Lees meer
Ledenpas

Ledenpas

Met uw NVON-ledenpas krijgt u korting bij een groot aantal musea en educatieve instellingen in Nederland. 

Voor een overzicht van alle deelnemende instellingen kijk op de website.

Lees meer

Advertenties

Vakkanjers

Professionele vaardigheden in het vmbo

Met Vakkanjers ontdekken en ontwikkelen jongeren hun vakmanschap – van de eerste klas op het vmbo tot en met het mbo. Met echte opdrachten, voor een echte opdrachtgever. Een stevig onderdeel van alle Vakkanjer programma's is de aandacht voor 21st century skills. Vaardigheden die iedere professional nu en in de toekomst hard nodig heeft. Denk hierbij aan projectmatig werken, samenwerken, luisteren en afstemmen.  

 

Meer informatie over professionele vaardigheden in het vmbo en hoe je dit als docent kunt begeleiden krijg je tijdens de workshop 'Werken als professional' tijdens de Bètatechniekdag.

Lees meer
show de fysica2

Showdefysica2.

Nu verkrijgbaar in de webshop!

  • ruim 80 demonstraties om morgen in de klas uit te voeren

  • zó beschreven dat fysische begripsvorming optimaal is, met soms conceptcartoons

  • gericht op natuurwetenschappelijke vaardigheden, begripsontwikkeling of de charme van natuurkunde voor een groot publiek

  • voorzien van een site met links, aanvullende informatie en downloadbare bestanden

Lees meer
ecologie

Ecologie leren en onderwijzen

Nu verkrijgbaar in de webshop!

  • geeft een overzicht van het ontstaan van de ecologie, laat zien wat gevraagd wordt in examenprogramma's, beschrijft hoe leerlingen ecologische concepten leren en hoe figuren en teksten aan dat leren kunnen bijdragen;

  • vat in tien leerhindernissen samen wat leerlingen lastig vinden bij het leren en leraren bij het onderwijzen;

  • bevat een schat aan leeractiviteiten, die aansluiten bij de leerhindernissen en binnen of vlakbij de school kunnen worden gedaan;

  • biedt acht verhalen over onderzoek dat gedaan wordt naar de natuur van de stad, landbouw, circulaire economie, bosbeheer, en naar verbondenheid met en verantwoordelijkheid voor de natuur.

Lees meer

Heeft u iets te melden voor de nieuwsbrief,

neem dan contact op met:

Ronald Korporaal

twitter facebook