Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs.

maandag 19 februari 2018

LKCA: Studenten ROC Friese Poort op empathie-avontuur

Studenten ROC Friese Poort op empathie-avontuur
Zo'n 470 eerstejaars studenten van ROC Friese Poort Emmeloord en Urk gingen begin februari op empathie-avontuur. Studenten ontwikkelden samen met locatietheater Prins te Paard een programma om zich te leren inleven in een ander. Zo maakten studenten een tocht door een empathische wasstraat, was er...
Lees verder

Welcome to the village - innovatief festival
Het Friese festival Welcome to the Village werd uitgeroepen tot het meest innovatieve festival van Nederland. Suzanne Keurntjes ging naar Leeuwarden om te zien wat dit festival zo innovatief maakt.
Lees verder

Manifest: hoe worden jij en de klas gelukkiger van muziekles?
Muziekles geven is als deelnemen aan het verkeer, schrijft Chris Winsemius op Cultureel kapitaal. Houd je aan de belangrijkste voorrangsregels en je komt overal. Zo heeft spelen voorrang op scoren. Dus: Speel niet op safe, fouten maken hoort er bij!
Lees verder

Praat mee over het nieuwe onderwijscurriculum
De ontwikkelteams voor Curriculum.nu starten volgende maand met de eerste van vier sessies. In de consultatieperiode tussen elke sessie organiseren wij met partners uit het veld steeds drie regiobijeenkomsten voor alle betrokkenen buiten de ontwikkelteams om.
Lees verder

Handreiking SLO voor vmbo-schoolexamen Kunstvakken inclusief CKV online
Om vmbo-docenten houvast te geven bij het nieuwe examenprogramma Kunstvakken inclusief CKV, maakte SLO een digitale handreiking.
Lees verder

Deskundigheidsbevordering: Music University Days
Pabo's in het hele land verzorgen gratis workshops voor groepsleerkrachten die meer muziek in de klas willen.
Lees verder