Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs.

zondag 11 februari 2018

Lekker veel winters nieuws van Het Klokhuis

NTR - Het Klokhuis | Nieuwsbrief Winterse wow's, winterse uitleg en dingen om te doen tijdens winters weer!
            
Nieuw studio project: lolly maken
lollyproject
 

Nederland kent maar een paar goede suikerkunstenaars. Peter Remmelzwaal is daar één van. Je hebt er best wel wat geduld voor nodig en een vaste hand hebben, maar dan heb je ook wat. Peter legt je hier uit hoe je zelf een lolly kan maken, dat is natuurlijk erg leuk en het eindproduct ook nog eens heel lekker! We zijn heel benieuwd naar jullie kunstwerklolly's dus stuur maar in!
            
Het is zover!
wat-is-curling
 
De winterspelen zijn eindelijk begonnen. De meest fantastische sporters gaan bewijzen dat ze de beste zijn in allerlei sporten die vooral te maken hebben met winter en kou. Daar zitten ook sporten tussen waar je misschien helemaal de regels niet van kent, zoals curling. Kijk hier hoe die sport met bal en bezems precies werkt. Op ons YouTube-kanaal staat trouwens ook nog een filmpje over shorttrack schaatsen!
            
Waanzinnig winterse wow's
wow-pagina
 
Wat past er beter bij dit koude winterse weer - buiten warme chocomelk met slagroom - dan een paar winterse wow's? We hebben snowboarders die van wel hele hoge bergen gaan, een bevroren bubbel van heel heel dichtbij en een schaatser met de beste schaatstrucjes. Laat je hier dus maar eens winters wow'en!
            
Weekoverzicht
Komende week in Het Klokhuis:

Maandag 12 februari - Het Kantoor 201 (Carnaval)
Ben leert Leonoor hoe je carnaval viert en Wouter en Timo kunnen 'ja' en 'nee' niet meer uit elkaar houden. Waarom schudden we ons hoofd bij 'nee' en hoort bij 'ja' knikken? En stel dat je een zeemeermin zou willen worden…hoe zwem je dan?

Dinsdag 13 februari - Glutenintolerantie

Het is lastig als jarige kinderen lekkere dingen uitdelen in de klas en jij mag daar niks van eten. Caleb heeft coeliakie, of glutenintolerantie. Dat betekent dat hij ziek wordt wanneer hij gluten eet. Waar zitten gluten in? Maurice zoekt het uit. Zouden cowboys ook last hebben van gluten?

Woensdag 14 februari - Tulpen
De tulp komt oorspronkelijk uit de Himalaya. Eeuwen geleden is de bloem via veel omzwervingen in Europa terecht gekomen. In de botanische tuin in Leiden werden de eerste Nederlandse tulpen gekweekt. Inmiddels is het een industrie. Voor zowel de bloemen als de bollen bestaan er uitgekiende productiemethodes. Nienke doet verslag. En een scène over de eerste tulpenhandelaar uit de geschiedenis, Wouter te Winkel uit de Gouden Eeuw.

Donderdag 15 februari - Zonnestelsel: De Buitenplaneten 

Vandaag maakt Nienke met sterrenkundige Joeri van Leeuwen een reis buiten ons zonnestelsel. Sommige planeten blijken daar alleen uit gas te bestaan! Wat weten Bert en Joke uit Varsseveld trouwens over planeten?

Vrijdag 16 februari - Onderwaterfotograaf

Melvin Redeker kwam er een aantal jaar geleden achter dat er orka's in de Noordzee leven en besloot toen onderwaterfotograaf te worden. Hij haalde zijn duikbrevet, kocht een goede duikuitrusting en een camera en legt sindsdien de onderwaterwereld vast. Pascal gaat een dag met hem mee. En wat weten Bert en Joke over zeedieren?