Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs.

donderdag 15 februari 2018

Inschrijving ALV geopend!

Schrijf je nú in voor het NVON-congres en tevens ALV!

NVON Nieuwsbrief

Bekijk de onlineversie

NVON Nieuwsbrief  15 februari 2018

Vakvereniging
Actueel
Nascholingen
Examen
Bladen

Beste ,


Dit jaar organiseert de NVON weer zijn jaarlijke congres en tevens ALV. De inschrijving is nú geopend! Verder in deze nieuwsbrief een interssante nascholingsmiddag over kllimaatverandering, BINAS opgaven voor biologie en nog veel meer!

 

De eerstvolgende nieuwsbrief verschijnt op 8 maart

Nieuws

NVON

Inschrijving NVON-congres met jaarvergadering geopend

Ook dit jaar organiseert de NVON, op 18 april, weer haar jaarlijke congres met daaraan gekoppeld de ledenvergadering. Het thema van dit jaar is: Duurzaamheid.

Schrijf je nú in, de inschrijving is geopend!

Lees meer

Nascholingsmiddag klimaatverandering

Mede vanwege de grote interesse in de Nascholingsmiddag afgelopen oktober, organiseert NESSC op woensdag 28 maart 2018 voor de tweede maal de Nascholingsmiddag Klimaatverandering aan de Universiteit Utrecht. De Nascholingsmiddag is bedoeld voor HAVO/VWO‐docenten Aardrijkskunde, Natuurkunde & NLT met interesse om te doceren over klimaatverandering aan leerlingen in de bovenbouw. Het programma van deze middag zal in grote lijn hetzelfde zijn als het programma van oktober.

Lees meer

Haal meer uit uw Binas!

De auteurs van Binas hebben drie complexe biologie opdrachten geschreven voor uw leerlingen. Hiermee leren uw leerlingen nog beter omgaan met de Binas doordat de informatie uit diverse tabellen geïntegreerd aan bod komt. Uiteraard zijn de antwoorden ook beschikbaar (in een apart bestand).Lees meer

Masterclasses Nikhef

Op woensdag 14 maart en op maandag 19 maart a.s. wordt in internationaal verband een masterclass georganiseerd voor leerlingen uit de bovenbouw van het VWO. Deelnemers krijgen na enkele inleidende cursussen de gelegenheid om zelf botsingen tussen elementaire deeltjes te bestuderen. Hiervoor gebruiken we echte data uit de Large Hadron Collider (CERN)!  Lees meer

Scholierenproject Wageningen Universiteit

Op zoek naar een uitdaging voor uw 4/5 havo of 5/6 vwo leerlingen? Meld ze aan voor hét scholierenproject van Wageningen Universiteit voor een betere wereld. Met het Wageningen Borlaug Youth Institute adviseren ze wereldleiders hoe we het grootste vraagstuk van deze eeuw op moeten lossen: Hoe voeden we de wereld op een duurzame manier?

Lees meer
Betatechniekdag.nl

NVOX

Antiek om mee te spelen

Veel  mensen willen in een museum de objecten aanraken. Dat geldt helemaal voor het Teylers Museum in Haarlem. Zou het niet prachtig zijn als je de tentoongestelde instrumenten eigenhandig aan de praat kon krijgen? De drang om apparaten uit te proberen, blijkt vaak onweerstaanbaar. Teylers komt daaraan tegemoet. Sinds de opening van het Lorentz Lab kunnen leerlingen uit het voortgezet onderwijs een apparaat onder handen nemen zonder dat er een suppoost toesnelt.

Lees meer

Agenda

14-03 International Masterclass 2018 - Nikhef

17-03 Training Natuurbeleving met jongeren

28-03 Tweede nascholingsmiddag klimaatverandering

01-06 NIBI Onderbouwconferentie

07-06 Effectief Praktisch Werk - kopcursus (voor oud cursisten EPO)

Nascholingen

06-03 CE-Correctietraining, Delft

07-03 CE-Correctietraining, Utrecht

08-03 CE-Correctietraining, Eindhoven

09-03 Pizzalezing Practicumdidactiek

13-03 CE-Correctietraining, Zaandam

14-03 CE-Correctietraining, Zwolle

22-03 Conferentie: Wetenschapsoriëntatie in tijden van nepnieuws

29-03 Bètatechniekdag 2018: E-Motion

18-04 NVON Congres en ledenvergadering (ALV)

19-04 CoCo op Locatie: Eekels BV

Ledenvoordeel

gaia

Ben je nou helemaal besnaveld?

Tijdens het Culturele Hoofdstadjaar is er veel in Leeuwarden en omgeving te doen. Eén van de eerste activiteiten is Het Grote Grutto Theater in het Natuurmuseum. Een bijzonder project over onze nationale vogel de grutto in samenwerking met Kening fan 'e Greide en onder regie van theatermaker Theun Mosk. Nog niet eerder werden installatie, tentoonstelling en theater gecombineerd tot één grote beleving. Het Grote Grutto Theater is te zien van 26 januari tot en met 2 september 2018 en maakt deel uit van het hoofdprogramma van Leeuwarden-Fryslân 2018.

Gratis toegang voor de pashouder


Lees meer
Ledenpas

Ledenpas

Met uw NVON-ledenpas krijgt u korting bij een groot aantal musea en educatieve instellingen in Nederland. 

Voor een overzicht van alle deelnemende instellingen kijk op de website.

Lees meer

Advertenties

Vacature bij het ISP

Door pensionering van een van de medewerkers hebben we een vacature voor een practicumleider op een van de mobiele labs. Vind je het leuk om door het hele land practicum te geven over ioniserende straling? Kijk dan naar de omschrijving van de vacature en solliciteer!

Lees meer

Heeft u iets te melden voor de nieuwsbrief,

neem dan contact op met:

Ronald Korporaal

twitter facebook