Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs.

vrijdag 16 februari 2018

De Buitendienst vertelt je alles over slaap!

Is slapen voor apen?

 

............................................
Slapen Is slapen voor apen?
Een mens heeft gemiddeld acht uur slaap nodig, een olifant rust uit met twee uur slaap. Zonder slaap hebben we meer tijd om leuke dingen te doen. Kunnen we iets leren van dieren? Nienke en Matthijs gaan de strijd aan tegen elkaar en tegen hun slaap. Maar of dat wel zo'n goed idee is?
pijl Bekijk hier de aflevering online!
............................................
Valentijn Kan je hart breken?
In het kader van Valentijnsdag: wat als de liefde nou niet helemaal uitpakt hoe je wil, kan je hart dan écht gebroken worden? De Buitendienst zocht het uit bij dokter Erik.
pijl Kan je hart breken?
............................................
Als je niet kan slapen: ReChill Als je niet kan slapen: ReChill
Als het donker wordt beginnen je hersenen met het aanmaken van het stofje melatonine, wat ervoor zorgt dat je slaperig wordt. Als je te druk in je hoofd bent en je lichaam het idee heeft dat het moet werken en presteren, krijgt de melatonine niet de kans om zijn werkt te doen. Je komt niet in slaap, je lichaam heeft stress en je bent de volgende dag chagrijnig. Als je goed slaapt ben je blij, heb je energie en kan je je goed concentreren. Dus relax!
pijl ReChill hier met Akwasi
............................................
Gender Wat bepaalt je geslacht?
Mannen, vrouwen, jongens, meisjes, dames, heren. We zijn verschillend maar hebben ook héél veel hetzelfde, het verschil zit 'm eigenlijk maar in één chromosoompje dat anders is. XX en XY, de een maakt dat je een vagina krijgt de ander een piemel. Hoe dat precies werkt zie je in dit filmpje!
pijl Wat bepaalt je geslacht?
 
Twitter Instagram