Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs.

vrijdag 9 februari 2018

De Buitendienst is op jacht!

Op jacht naar het geslacht zelfs, want wat is nou het verschil tussen een jongen en een meisje?

 

............................................
Op jacht naar je geslacht! Op jacht naar je geslacht!
Jongens zijn stoer en meisjes zijn lief, dat is toch gewoon zo! Of niet...? Onze helden gaan op jacht naar het verschil in ons geslacht. Want wie of wat bepaalt wat je bent? Spoiler: we lijken veel meer op elkaar dan we verschillen! Nienke en Kiefer zijn onze gids door het doolhof van de geslachten!
pijl Bekijk hier de aflevering online!
............................................
7 tips om afvalvrij te gaan 7 tips om afvalvrij te gaan
Geen smoesjes meer, met deze 7 tips kan jij ook super makkelijk beginnen met dat afvaldieet. Doe jij ook al mee? Wil je meer inspiratie, je kan natuurlijk de eerdere afleveringen van Nienke's afvaldieet online terugvinden!
pijl 7 tips om afvalvrij te gaan
............................................
Transgender zijn Transgender zijn
Voor niet iedereen is het geslacht waarin je geboren bent gelijk het goeie. Je bent een meisje, maar je wordt geboren in het lichaam van een jongen. Of andersom. Dat is in het kort de situatie voor transgenders. Vroeger was het moeilijker om hierover te praten, vooral voor transgenders zelf. Maar tegenwoordig is dat anders. Op televisie, in boeken en online hoor je er gelukkig steeds vaker over.
pijl Bekijk de clip
............................................
Hebben varkens gevoelens? Hebben varkens gevoelens?
Wil een varken echt niks anders dan altijd in de modder rollen? En is een varken een heel vet dier of alleen maar heel erg vet? Inonge Reimert is varkensonderzoeker en kan precies vertellen hoe dat nou zit met die leuke roze beesten en dat is meer dan alleen maar vet.
pijl Wat voelt een varken allemaal?
 
Twitter Instagram