Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs.

woensdag 24 januari 2018

Vrije Universiteit Amsterdam: Expertmeeting: De universiteit als integratiemotor

Expertmeeting: De universiteit als integratiemotor
Superdiversiteit in het hoger onderwijs
Lees verder

ACTA, VU en BioClin sluiten licentieovereenkomst
Het Academische Centrum voor Tandheelkunde Amsterdam (ACTA) en de Vrije Universiteit tekenden onlangs een licentieovereenkomst met het Delftse gezondheidsbedrijf BioClin. Een team van ACTA-wetenschappers onder leiding van dr. Floris Bikker en prof. dr. Enno Veerman van de sectie Orale Biochemie ontdekten vijf jaar geleden dat PHS (Phytosphingosine) kan binden aan tandglazuur. Dit stofje vormt een beschermende laag over het tandglazuur waardoor de schadelijke invloed van zuur en bacteriƫn vermindert. De toevoeging van PHS aan mondverzorgingsproducten biedt uitzicht op innovatieve concepten ter verbetering van de mondgezondheid. ACTA ondersteunt BioClin bij het onderzoek naar nieuwe toepassingen van PHS. BioClin werkt hierbij samen met grote bedrijven die producten ontwikkelen op het gebied van mondzorg.
Lees verder

COLOURBOMB: expositie en symposium over het fenomeen kleur
Van 17 februari - 1 mei 2018 vertonen vijf kunstenaars op uitnodiging van de VU hun werk in de expositieruimte van de VU rondom de Aula, eerste verdieping, VU-Hoofdgebouw, De Boelelaan 1105.
Lees verder

In hoeverre verschilt de cybercrimineel van de 'gewone crimineel'?
De anonieme digitale context waarin cybercriminaliteit plaatsvindt veroorzaakt mogelijk verschillen tussen cybercriminelen en traditionele criminelen. Zo blijkt, onder andere, de intrinsieke motivatie belangrijker te zijn voor cybercriminelen. Dit blijkt uit het promotie- onderzoek van Marleen Weulen Kranenbarg, die traditionele criminelen met cybercriminelen vergeleek.
Lees verder