Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs.

donderdag 18 januari 2018

Vrije Universiteit Amsterdam: Doorbraak in discussie over recente toename methaan in atmosfeer

Doorbraak in discussie over recente toename methaan in atmosfeer
De hoeveelheid van het broeikasgas methaan in de atmosfeer neemt weer snel toe, na een periode van stagnatie tot aan 2007. De oorzaak van deze recente toename is onderwerp van een verhit wetenschappelijk debat. Scenario's waarin enerzijds fossiele mijnbouw en anderzijds landbouw de toename veroorzaakten, leken elkaar uit te sluiten. De Nederlandse en Amerikaanse klimaatwetenschappers, met broeikasgasdeskundige Sander Houweling van de VU, analyseerden de methaanherkomst en ontdekten een derde factor, die beide scenario's tot elkaar brengt: de methaanemissie veroorzaakt door bos- en savannebranden.
Lees verder

Niet één oplossing om corruptie voor eens en altijd uit te bannen
Eerste historisch overzicht corruptie en anticorruptie in Europa
Lees verder

Wat doet 1 kopje koffie nou echt met je hersenen
Koffie is na water het populairste drankje in Nederland. Van de cafeïne in de koffie wordt je alerter en verbeteren je aandacht en je geheugen.
Lees verder

Code rood: geen aanwezigheidsplicht, VU-campus blijft open + UPDATE
Het KNMI heeft vanmorgen code rood afgegeven in verband met een zware storm. De VU-campus blijft geopend en activiteiten gaan in principe door.
Lees verder