Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs.

vrijdag 19 januari 2018

Universiteit van Amsterdam: Science Park 904: gebouwen A, B, C en D gesloten

Science Park 904: gebouwen A, B, C en D gesloten
De dakplaten boven de centrale hal van de gebouwen A,B,C, en D op het Science Park zijn door harde windstoten losgeraakt. Er zijn geen gewonden gevallen.
Lees verder

Nieuwe input voor quantumsimulaties
Een internationale groep onderzoekers, onder wie UvA-natuurkundige Machel Walter, heeft nieuwe methodes ontworpen om interessante invoertoestanden te genereren voor quantumberekeningen en -simulaties. De nieuwe methodes kunnen worden gebruikt om diverse elektronische systemen met willekeurige precisie te simuleren. De resultaten zijn deze week gepubliceerd in het toonaangevende tijdschrift Physical Review X.
Lees verder

Nieuwe kijk op armoede in India
Nieuwe, uitgebreide data over sloppenwijken in Bangalore geven meer inzichten in armoede in India, wat kan leiden tot een betere aanpak van sloppenwijken en armoedebestrijding. Dit is het resultaat van onderzoek van een internationaal team, onder leiding van Peter Sloot en Michael Lees van het Institute for Advanced Study (IAS) en het Instituut voor Informatica van de UvA. Een veldstudie in 36 sloppenwijken heeft een zeer gedetailleerde unieke dataset op het niveau van individuele sloppenwijkbewoners voortgebracht. De resultaten van het onderzoek zijn onlangs gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift 'Nature Scientific Data'.
Lees verder