Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs.

dinsdag 23 januari 2018

Universiteit van Amsterdam: De krachtigste supercomputer van Nederland staat in Drenthe

De krachtigste supercomputer van Nederland staat in Drenthe
Elke dag gaan er duizenden enorme explosies af aan de hemel, zogenoemde snelle radioflitsen. Om deze gigantische flitsen beter te begrijpen heeft ASTRON, het Nederlands instituut voor radioastronomie, een instituut van NWO, onlangs nieuwe hogesnelheidscamera's geïnstalleerd op de radiotelescopen in Westerbork. Deze camera's krijgen nu nieuwe 'hersenen': de krachtigste supercomputer van Nederland.
Lees verder

Wat gaat er in je baby om?
Onderzoekers van de Universiteit van Amsterdam zijn een stapje dichterbij gekomen in het begrijpen hoe kinderen veilig gehecht raken aan hun ouders. Hun onderzoek toont aan dat niet alleen sensitiviteit van de ouder een belangrijke voorspeller is voor hechting, ook de mate waarin zij in staat zijn om de gedachten en gevoelens van hun baby op een juiste manier te kunnen lezen – ook wel 'mentaliseren' genoemd - blijkt een belangrijke rol te spelen in het voorspellen van gehechtheid.
Lees verder

UvA stelt vijf vertrouwenspersonen Wetenschappelijke Integriteit aan
Het College van Bestuur heeft vijf nieuwe vertrouwenspersonen rond wetenschappelijke integriteit aangesteld. Elke UvA-campus (ACTA, AMC, Binnenstadcampus, Roeterseilandcampus en Science Park) heeft nu één vertrouwenspersoon. Prof. dr. em. Hanneke de Haes, tot voor kort vertrouwenspersoon voor de gehele UvA, zet haar werk als vertrouwenspersoon voort op de AMC-campus.
Lees verder