Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs.

dinsdag 23 januari 2018

Universiteit van Amsterdam: Begroting voor 2018 definitief vastgesteld

Begroting voor 2018 definitief vastgesteld
In de vergadering van 19 december 2017 heeft het College van Bestuur de begroting –inclusief de Actualisatie Huisvestingsplan en de ICT-projectportfolio- voor 2018 definitief vastgesteld.
Lees verder

Met audiotour stadsnatuur ontdekken
In Anna's Tuin en Ruigte, het unieke stukje stadsnatuur op Amsterdam Science Park, kun je vanaf nu met je eigen smartphone kennis opdoen over het gebied. Studenten van het vak 'placemaking' ontwikkelden een audiotour met wetenswaardigheden over de geschiedenis van de tuin en voorkomende flora en fauna. De tour is gratis te beluisteren.
Lees verder

HvA en UvA starten MOOC om studenten beter te leren schrijven
Onsamenhangende teksten, de verkeerde toon gebruiken, onjuiste verwijswoorden gebruiken, geen titel boven je tekst zetten of congruentiefouten maken. Dit zijn schrijfproblemen die docenten regelmatig signaleren. Reden voor de Hogeschool van Amsterdam en de Universiteit van Amsterdam om de MOOC, massive open online course, 'Beter schrijven in het hoger onderwijs' te starten. De MOOC wordt op vrijdag 26 januari gelanceerd.
Lees verder