Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs.

donderdag 11 januari 2018

Universiteit Twente: Zeven Twentse tech startups voor Nederland naar CES Las Vegas

Zeven Twentse tech startups voor Nederland naar CES Las Vegas
Zeven Twentse startups met een link naar de Universiteit Twente zijn door StartupDelta geselecteerd hun technologie te presenteren in Las Vegas. Daar vindt vanaf 9 januari 2018 de grootste technologiebeurs ter wereld plaats: CES 2018. De startups maken onderdeel uit van een delegatie van 53 startups uit Nederland. Special Envoy Constantijn van Oranje is de begeleider. De geselecteerde startups uit Twente zijn: 20Face, Aryzon, Athom, Grasp, Scalys, SwipeGuide en Serious VR.
Lees verder

Verhaal - Digitaal
Mensen worden ouder, maar vaak met een of meerdere chronische lichamelijke of psychische ziektes. Prof. dr. Gerben Westerhof van de UT pleit daarom in zijn rede, die hij uitspreekt op 18 januari, voor een nieuwe visie in de gezondheidszorg, die juist de persoon en niet alleen diens ziekte centraal stelt.
Lees verder

Nieuwe wereldkaart maakt ongelijkheid in toegankelijkheid inzichtelijk
Toegang tot voedsel, water, onderwijs, zorg en banen zijn sterk gerelateerd aan het welzijn van mensen en hun kansen om deel te nemen aan de samenleving. Nieuw onderzoek, waarover het wetenschappelijk tijdschrift Nature gisteren publiceerde, heeft een gedetailleerde en actuele wereldkaart opgeleverd waarin de toegankelijkheid voor bewoners van stedelijke en rurale gebieden is vastgelegd. Het onderzoek komt voort uit een samenwerking van University of Oxford, het European Commission's Joint Research Centre, Google, Vizzuality, University of Washington, University of Queensland, Imperial College en de Faculteit ITC van de Universiteit Twente.
Lees verder

Universiteit Twente partner van een excellent wetenschappelijk robotica consortium
De Universiteit Twente, partner van het TERRINet consortium, hield de kick-off van het gefinancierde project. Deze groep topinstituten stelt hoogwaardige infrastructuur beschikbaar voor onderzoekers in Europa en wereldwijd voor robotica-experimenten. Het initiatief valt onder de excellente wetenschappelijke pijler van Horizon 2020 (het EU-programma voor onderzoek en innovatie waar ook de ERC-beurzen onder vallen). De UT is de enige Nederlandse deelnemer.
Lees verder