Rechtstreeks uit de schoolbanken, het laatste nieuws over het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en het speciaal onderwijs.

maandag 15 januari 2018

Universiteit Twente: 'Wall of fame' voor UT-gepromoveerden

'Wall of fame' voor UT-gepromoveerden
Promovendi van de Universiteit Twente gaan geschiedenis schrijven. Niet alleen met hun proefschrift, zij zetten na afloop van de verdediging ook hun handtekening op de wand van de speciale 'promovenduskamer'. Zo ontstaat, door de jaren heen, een wand vol illustere namen. De eerste handtekeningen zijn op 12 januari gezet door oud-rector Ed Brinksma en vicevoorzitter Mirjam Bult.
Lees verder

Eerste diploma-uitreiking pre-u honoursprogramma
Op donderdagavond 1 februari 2018 vindt de diploma-uitreiking van de eerste lichting afgestudeerde leerlingen van het Pre-U Honoursprogramma plaats.
Lees verder

Universiteit Twente vergroot efficiëntie 'solar fuels'
Onderzoekers van UT-onderzoeksinstituut MESA+ hebben een belangrijke stap gezet in het efficiënter maken van technologie om zonnebrandstoffen (solar fuels) op te wekken. Hierbij zet je energie uit zonlicht rechtstreeks om naar een bruikbare brandstof; in dit geval waterstof. Met enkel materialen die veel in de natuur voorkomen, ontwikkelden ze de meest efficiënte omzettingsmethode tot nu toe. De truc: ze slaagden er in om de plaats waar je zonlicht opvangt, te ontkoppelen van de plaats van de omzettingsreactie. Het onderzoek is op 15 januari gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift Nature Energy.
Lees verder

Nieuwe software kan lekkage langs stent in aorta beter voorspellen
Onderzoekers van het St. Antonius Ziekenhuis Utrecht/Nieuwegein en de Universiteit Twente hebben software ontwikkeld waarmee je beter kunt voorspellen of een patiënt risico loopt op een lekkage langs een stent in de aorta. Technisch geneeskundige Richte Schuurmann promoveerde afgelopen week aan de UT op dit onderzoek.
Lees verder